KezdőlapÉletmódEgészségNyerjünk életerőt ételeinkből

Nyerjünk életerőt ételeinkből

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az, hogy milyen táplálékokhoz juttatjuk szervezetünket, nagyban meghatározza az erőnlétünket, életkedvünket, egészségünket. Figyeljünk oda étkezésünkre, és azt fogyasszuk, amire valójában szükségünk van, ami életerővel lát el nap mint nap.

Fotó: Wikimedia
Fotó: Wikimedia

Sok betegség oka lehet az is, hogy ételeinkből hiányzik a vitalitás. A szétfőtt-sült ételekben található vitaminok, enzimek és ásványi anyagok nagyrésze már el az előkészítés során megsemmisül. Hihetetlen, de a paradicsomban található C-vitamin a felvágás során és a levegővel való érintkezés által már több mint ötven százalékára csökken. Ha még meg is főzzük, akkor szinte alig marad benne valami vitamin. Immunrendszerünknek pedig nagy szüksége van a C-vitaminra.

Ha rendszeresen több napon keresztül fáradtnak érezzük magunkat, és a reggeli ébredés után is azt tapasztaljuk, hogy nem pihentük ki magunkat, nem árt „külső” segítséghez fordulnunk. Fogyasszunk minél több C-vitamint, búzafüvet, spenótot, és csírákat. Ezek azok a szupertáplálékok, melyekben legnagyobb koncentrációban jelen vannak az életerőnket serkentő vitaminok, ásványi anyagok.

Fontos, hogy kitisztítsuk szervezetünkből a méreganyagokat és ne hagyjuk immunrendszerünket legyengülni. Fogyasszunk kevesebb úgynevezett nehéz ételt, így jóval meg tudjuk emelni a szervezet oxigén ellátottságát, és az anyagcsere is felgyorsul. A klorofillban gazdag friss zöldek hatékonyan látják el a szervezetet energiával.

Egy kutatás alapján bebizonyították, hogy az emberi vér – amely a friss oxigént szállítja a sejtekhez – molekuláris felépítése szinte teljes egészében megegyezik a klorofilléval. A klorofill jótékony hatással van többek közt a szívre, érrendszerre, emésztésre, méhre, tüdőre is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet