Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egészséges-e vagy sem a zsíros disznóhús?

A táplálkozásszakértők által elvégzett vizsgálatok legalább 1000 féle élelmiszerre terjedtek ki, azzal a céllal, hogy megállapítsák, melyek a legtöbb és legértékesebb tápanyagokat tartalmazó élelmiszerek. Ezen kísérlet alkalmával, érdekes és meglepő eredmények születtek!

Az egyik legnagyobb meglepetést a disznóhús okozta, mivel a benne található zsírok sokkal egészségesebbek, mint a bárány vagy a növendék húsok esetében. Ugyanakkor kitűnő forrása a B vitaminnak és az ásványi anyagoknak, melyek elengedhetetlenek a szervezet jó működéséhez.

Akkor nézzük is, melyek tartoznak a tápanyagban leggazdagabb 10 élelmiszer közé!

1. A mandula – nagyon gazdag telített zsírsavakban, serkenti a szív- és érrendszer egészséget, és csodálatos eredmények érhetőek el általa a cukorbetegség kezelésében.

2. A cserimoja, csirimojó vagy krémalma – édes, krémes, fehér húsú gyümölcs, mely gazdag cukorban, A, B1,B2, és C vitaminokban valamint káliumban.

3. Az óceáni sügér – egy, az Atlanti óceánban található halfajta, mely gazdag fehérjében, ugyanakkor kevés telített zsírt tartalmaz.

4. A dévérkeszeg – az egyetlen halfajta, mely általában higanymentes, ugyanakkor kitűnő forrása a B1-vitaminnak.

5. A Chia mag – apró kis fekete magok, melyek nagy mennyiségű diétás rostot, fehérjét, fenolsavat és vitaminokat tartalmaznak.

6. A tökmag – az egyik legmagasabb vas és mangán tartalmú élelmiszer.

7. A mángold – egy ritka fitokémiai jelleggel bíró dietetikus táplálékforrás, amelyről úgy gondolják, hogy antioxidánsokkal és más hasznos tulajdonságokkal rendelkezik.

8. A disznóhús – zsírja kitűnő forrása a B-vitaminnak és ásványi anyagoknak. A sertészsír kevésbé telített és egészségesebb, mint a bárányé vagy a marhahúsé.

9. A cékla levelei – gazdagok kalciumban, K és B vitaminokban.

10. A csattogó hal – egy tengeri halfajta, legismertebb változata a vörös csattogó hal.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!