KezdőlapÉletmódEgészségÓvatosan a téli étrenddel, mert a májad bánhatja!

Óvatosan a téli étrenddel, mert a májad bánhatja!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Télen különösen oda kell figyelni az egészséges életmód fenntartására, hiszen ilyenkor az emberek többsége hajlamos a zsírosabb, nehezebb ételek fogyasztására, és mivel hideg van, sokan alig mozdulnak ki, pedig a testmozgás minden évszakban elengedhetetlen az egészség fenntartásához.

Óvatosan a téli étrenddel, mert a májad bánhatja!

Télen mindenki begubózik, mivel nincs mit tenni-venni a kertben, sétálni sem lehet nagyokat a parkban, habár felöltözve 15-20 percet mindig ki lehet menni, mivel a mozgásra minden korosztály számára szükség van.

Az ülő életmód, amely télen még inkább hangsúlyossá válik, kedvez a zsírok lerakódásának, amely elsősorban a máj egészségére lehet káros hatással, és ennek következtében megnő a koleszterinszint, ami a keringési betegségek egyik leggyakoribb kiváltó oka.

Szóval télen tanácsos:

  • a húsok mellett salátákat, zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani;
  • mozogni: ki lehet próbálni a téli sportokat, de a hideg évszakban is nyitva vannak az uszodák, így lehet szelni a habokat;
  • érdemes májvédő étrendkiegészítőket vásárolni, így védve a legnagyobb méregtelenítő mirigyes szervet;

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet