Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A patchwork – magyarul foltvarrás – néhány éve vált divatos elfoglaltsággá. Az Egyesült Államokban, ahonnan az ötlet származik, állítólag több mint 13 millióan varrnak ezzel a technikával. Magyarországi elterjedése jórészt az utóbbi évtizedben hatalmas példányszámban megjelenő lakáskultúrával és szabás-varrással foglalkozó magazinoknak köszönhető.

De mit is jelent a foltvarrás? Az ember fogja a mindenféle színű, mintájú kis anyagokat és összevarrja. Nem egy nagy ötlet – mondhatnánk. Természetesen a takarékos telepes asszonyok találták ki, hogy egy csepp anyag se menjen veszendőbe. Az ötlet valóban nem korszakalkotó, de mivel az anyagok, a színek, a minták variációja számtalan, mindenki kiélheti ötletességét, fantáziáját. Nem létezik két egyforma foltmunka. A legjobb az egészben, hogy nem kell hozzá különösebb kézügyesség, csak egy kis türelem, ízlés, fantázia. (forrás: mimi.hu)

Az idei őszi-téli szezonban minden híres tervező, beleértve a Missoni, Rodarte, Balenciaga vagy DKNY, egyöntetüleg döntöttek a patchwork divat mellett.

A patchwork divat a múlt szezonban tarolt igazán, főleg a kiegészítők (sálak, kendők, táskák, kesztyűk és sapkák) terén, de idénre mégtovább mentek a tervezők.

A kialakuló trend mellett igencsak értékesnek is számítanak, hiszen egytől egyig késszel készülnek a darabok, és “a minták variációja számtalan”.

A 2010-11-es téli időszakra az “agresszív” patchwork az ajánlott. Zakó, kabát, szoknya vagy pulóver…teljesen mindegy. A színek legyenek merészek, feltűnőek, amiket nyugodtan egészíts ki lángvörös, narancssárga vagy elektromos-kék színű kellékekkel.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!