Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számos természetes és nagyon hatékony megoldás létezik az izzadás ellen. Mutatunk egy pár bevált módszert!

izzadas

A nyári kánikulában sokkal nagyobb mértékben izzadunk, és ez természetes is. Azonban mindenképp tennünk kell ellene valamit, hiszen egy idő után nagyon kellemetlenné válhat.

Mutatunk 4 természetes, és hatékony módszert, melyek segítségével megszabadulhatunk az izzadástól.

1. Szódabikarbóna

Mindig legyen otthon egy zacskó szódabikarbónánk, hiszen nagyon hasznos lehet a hétköznapokban. Naponta egyszer kenjük be a hónaljunk egy kevés szódabikarbónás pasztával, és máris csökkenthetjük az izzadást. A szódabikarbónához adjunk annyi vizet, hogy pasztaszerű masszát kapjunk belőle. Mikor teljesen rászáradt a hónalja, akkor egy száraz kendő segítségével távolítsuk el a fölösleget. Ezt a módszert lábizzadás ellen is használhatjuk.

2. Citrom

A citrom izzadásgátló és antibakteriális hatással rendelkezik. Egy szelet citrommal dörzsöljük át a hónaljunk, és máris kész a természetes dezodor.

3. Almaecet

Az almaecet elpusztítja a baktériumokat, és megszabadít a kellemetlen szagoktól is. Két rész almaecetet keverjünk el egy rész vízzel, mártsunk egy vattadarabot a keverékbe, és ezzel töröljük le alaposan a hónaljunk. A módszert minden este lefekvés előtt ismételjük meg.

4. Fekete tea

Tannin sav tartalma miatt a fekete tea szabályozza a szervezet pH-szintjét, és a verejtékmirigyek működését is. Egy-egy tasak fekete teát áztassunk pár másodpercig vízbe, majd tegyük a hónaljunkra, és hagyjuk rajta 1-2 percig.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!