Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A narancs a tél és az ünnepek kötelező tartozéka. Sokkal többet eszünk belőle a hidegebb időben, mint nyáron, pedig egész évben megtalálható az üzletek polcain. Nem csak vitamindús, de vidám színével és vitamintartalmával feltölti energiával a hidegebb, fázós napjainkat.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Tele van rostokkal, ezért nagy szerepet játszik a problémamentes emésztésben is. Vitamin, ásványi anyag, és C-vitamin tartalma miatt segít a meghűléses, influenzás időszak könnyebb átvészelésében. A benne található ásványok csökkentik a vérnyomást.

Ruténtartalmának köszönhetően pedig jó hatással van a vérerekre és nyugtatja az idegeket. Nagy rosttartalma miatt felpörög az emésztésünk, mely segítséget nyújt az ideális testsúly kialakulásában is, salaktalanít. A narancsdiétát legalább 2—3 hétig tartsuk, mely idő alatt naponta együnk meg 2 narancsot vagy igyunk meg 2 nagy pohár házilag frissen facsart narancslevet.

Ha szeretjük, akkor persze ennél sokkal több narancsot is ehetünk, korlátok nélkül, csak legyünk következetesek és tartsuk az adagot minden nap. A diéta ideje alatt kerüljük a zsíros és nehéz ételeket, fogyasszunk sok folyadékot, mely még inkább segít, hogy sikeresen „átmossuk” a szervezetet, és karcsúbbak legyünk. A diéta során csökken a súly, kitisztul a szervezet és erősödik az immunrendszer.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!