Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A narancsbőr és a bőrrepedések egyike azon alapvető problémáknak, amelyekkel a nők túlnyomó többsége küszködik, főként esztétikai okokból kifolyólag. Ha úgy gondolod, csakis neked gyűlik meg velük a bajod, tévedsz: a nők több mint 90%-ának van narancsbőr és bőrrepedés a testén, függetlenül attól, hogy hollywoodi sztár vagy hétköznapi ember.

narancsbor

Sajnos, a cellulitisztől és a rózsaszín csíkoktól való megszabadulás rekord-idő alatt szinte lehetetlen, ezért bármennyi erőfeszítést is tennél azok eltüntetése érdekében, csak akadályokba ütközöl. Szerencsére, vannak olyan trükkök, amelyek segítségével okosan és hasznosan elfedheted bőröd hibáit, fürdőruhában is.

Olyan fürdőruhát válassz, ami előnyös számodra

A problémáidnak függvényében megválasztott modell segít abban, hogy vonzó tested legyen, eltakarva a bajos testrészeket. A popón lévő gödröcskék elfedésére válassz teli fürdőnadrágot, a csípőn lévő repedéseket pedig madzagokkal leplezheted, amelyek szintén a fürdőnadrágon, annak oldalsó részén találhatók. A retró stílusú fürdőruha, magas derekú fürdőnadrág szintén jó választás, és még divatos is idén nyáron! Továbbá a sportos fürdőruha, a rövidnadrág-típusú fürdőnadrág is több szempontból előnyös. Amennyiben a hasadon vannak a repedések, illetve ha van egy kis pocakod, az egyben-dressz a legjobb választás.

Használj narancsbőr-elleni krémet

A cellulitiszt eltávolító krémek gyors eredményeket ígérnek. Valóban tartalmaznak aktív hatóanyagokat, mint például a koffein, ami serkenti a nyirokmirigyek működését, ezáltal csökkentve a gödröcskék kialakulását. De az is hasonlóképpen igaz, hogy ezen készítmények hatása alig néhány napig tart. Szükség esetén, ez is jó megoldás.

Önbarnító készítmények

Miért kell önbarnítót használni, ha épp napozni készülsz? – fogalmazódhat meg benned a kérdés. Csupán azért, mert ez képes eltompítani a bőr hibáit. A fehér bőrön ugyanis szembeszökő a narancsbőr, és a csíkok is jobban látszanak. Használat előtt azonban ajánlott hámtalanítanod, az egyenletes árnyalat elérése érdekében.

Viselj kendőt

Miközben sétálsz egyet a parton vagy épp koktélt indultál vásárolni, köss a derekadra egy kendőt. Így a bőröd hibáit már nem láthatja más, te pedig magabiztosan lépkedhetsz a homokon.

Használj napolajat

A napolaj visszaveri a napfényt, így a cellulitisz és a repedések kevésbé láthatóvá válnak. Ennek eredményeképpen, amikor napozni készülsz, gondoskodj afelől, hogy a készítmény, amelyet használni készülsz, minőségi. Jó, ha véd a sugarak ellen is, így nem kell tartanod a napégésektől sem.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!