Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Anyának lenni a legnagyobb boldogság a világon. Ugyanakkor hatalmas munka is.

Megszoktuk, hogy a kislányokat úgy neveljük, mint kis hercegnőket, és ez rendjén is van így. De arra is meg kell tanítanunk őket, hogy az életben szemben találhatják magukat különböző nehézségekkel, akadályokkal, és ezeket meg kell tanulniuk emelt fővel viselni.

Íme 21 dolog, amit el kell mondanod a lányodnak, mielőtt felnőne:

1. A szerelem nem mindig jelent boldogságot. A sikertelen kapcsolatokból meg kell tanulnod a leckét, és tudatosítanod kell a hibákat. De semmi esetre nem szabad elveszítened a szerelembe vetett hitedet.

2. Boldognak lenni az életben választás kérdése. A boldogság nem érhető el pusztán pénz, karrier és anyagi javak révén.

3. Légy óvatos a férfiakkal, és ne feledd, hogy egy mosoly vagy a kellemes viselkedés mögött néha nem rejlik több, mint egyszerű, múló érdeklődés.

4. Fontos, hogy szeresd és tiszteld önmagadat. Egyetlen férfinak sincs joga hozzá, hogy megüssön, vagy bármilyen módon bántson téged. Legyen bátorságod megszakítani az egészségtelen kapcsolatokat.

5. Tanulj meg hallgatni a megérzéseidre, és ne hagyd, hogy hazudjanak neked. Nem mindenki érdemli meg a bizalmadat.

6. Nem lehet túl sok barátod. Csak azok érdemlik meg, hogy veled legyenek, akik jóban-rosszban kitartanak melletted.

7. Ne tartsd vissza a könnyeidet. A nők sírnak, az erősek és a gyengék egyaránt. Engedd szabadjára az érzéseidet. Egy nő egészsége nagyban függ a pszichikai és érzelmi állapotától.

8. Egy nő külső megjelenése számít, de nem ez a legfontosabb. A belső szépség beragyogja egy nő külsejét, még akkor is, ha a fiatalsága már elmúlt.

9. Mielőtt meghoznál egy döntést, számolj a következményeivel. Nem kell úgy élned, ahogy azt mások elvárják tőled. Legyen saját véleményed.

10. Tiszteld a körülötted levőket, és csakis jót kívánj nekik. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha elfogadod és szereted saját magadat.

11. Tanuld meg elfogadni a kritikát, de ne vedd nagyon a szívedre. Vannak, akik irigykednek rád. A siker titka abban rejlik, hogy hiszel a saját képességeidben.

12. Az emberek nem mindig őszinték. Gyakran hazudnak. Tanuld meg megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

13. Ne oszd meg mindenkivel a magánéleted minden részletét. Mindenekelőtt ne beszélj azokról a nehézségekről és vitákról, amik a családban adódnak. Ne provokálj ki plusz irigységet és rosszindulatot.

14. Örülj annak, amid van. De ne hagyj fel a próbálkozással, hogy többet is megszerezz.

15. Kell, hogy legyen egy célod az életben. Tanuld meg terv szerint intézni az ügyeidet, és állíts fel egy fontossági sorrendet. Semmi sem történik meg magától.

16. Az ember élete a saját kezében van. Légy független, még akkoris, ha van egy erős támaszod. Ne engedd senkinek, hogy irányítsa az életedet.

17. A jót csendben cselekszik. Ne akarj dicsekedni.

18. Meg kell tanulnod megbocsátani. A saját javadat szolgálja, ha nem töltöd meg a lelkedet rosszindulattal és haraggal.

19. Minden kapcsolatban vannak nehézségek. Ha egy kapcsolatban nincsenek problémák, akkor az tulajdonképpen már nem is létezik. Fontos, hogy együtt találjatok megoldásokat a pároddal, hogy megbeszéljétek a problémát, és kompromisszumra jussatok.

20. Ne rágódj a múlton, engedd el. Fontos, hogy a jelenben élj, és tudj a jövőre gondolni.

21. Az élet csodálatos! Vannak benne nehézségek, de utánuk mindig valami kellemes dolog jön.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!