KezdőlapÉletmódEgészségShen Men: titkos stresszoldó pont a fülön

Shen Men: titkos stresszoldó pont a fülön

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fül akupunktúrás meridiánjainak ismerete az ősi Kínából származik, majd ennek a modern korban is használatos módszerét a francia dr. Paul Nogier kezdte terjeszteni. Az 1950-es években dr. Nogier megállapította, hogy ha kisebb tűkkel serkentik a fül megfelelő pontjait, pozitívan befolyásolható a testi és szellemi egészség is.

Shen-Men

A hagyományos kínai orvoslás szerint a fülkagyló egy fordított magzati pozícióhoz lehet hasonlítani.

Mark Sandomirsky orvos, pszichiáter szerint, a fül akupunktúra segítségével tökéletesen levezethető a feszültség, a felgyülemlett stressz. A negatív történéseket mindenki másképp éli meg, azonban, ha nem teszünk ellene, előbb-utóbb súlyos következményei lehetnek.

A legelső teendő, hogy a feszültség jelentkezése pillanatában enyhítsük azt. Fontos, hogy ne nyomjuk el. A második lépés, hogy a már jelentkező fizikai tüneteket is csökkentsük, majd próbáljunk tenni a feszültséget kiváltó ok ellen is.

Testünkön találhatóak bizonyos pontok, melyek segítségünkre lehetnek a stressz feloldásában, megszüntetésében. Az ősi kínaiak szerint egy igen hatékony pont a Shen Men, vagyis a Mennyország kapuja. Jelentősen csökkenti a stresszt, növeli az energiaáramlást, és javítja a test általános egészségét. A test egészében csökkenti a gyulladást és fájdalmakat.Shen-Men2

Dr. Sadomirsky azt tanácsolja, hogy a hatékonyság érdekében használjunk egy fültisztító pálcikát, és azzal nyomkodjuk a fülkagyló felső részében található pontot. Közben lélegezzünk mélyeket, belégzéskor nézzünk balra, kilégzéskor pedig jobbra. Lassan érezni fogjuk, ahogy egész testünk megnyugszik.

A masszírozáshoz az ujjainkat is használhatjuk, mindahányszor belső feszültséget érzünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet