KezdőlapÉletmódEgészségSpirulina alga: kevesen ismerik, pedig minden nap fogyasztanod kellene

Spirulina alga: kevesen ismerik, pedig minden nap fogyasztanod kellene

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ismerd meg a spirulina fogyasztásának pozitív tulajdonságait és előnyeit, és használd rendszeresen az egyik leghatékonyabb étrendkiegészítőt az egészséged megőrzése érdekében!

A spirulina egy olyan mikroalga, amelyet már az ókorban is fogyasztottak, közismert volt gyógyító és pozitív táplálkozási tulajdonságairól. A spirulina egy olyan kékes-zöldes alga, amely leginkább a szubtrópusi éghajlatú területek sós tavaiban nő, de az óceánban is megtalálható. Azok, akik rendszeresen fogyasztanak mikroalgákat, hosszú távon élvezhetik pozitív egészségügyi hatásait.

1. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású

A mikroalgák igen magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek, ezért védelmet nyújtanak a DNS-nek az oxidatív stresszel szemben. A stressz hosszútávon krónikus gyulladást okozhat, így számos betegség, többek közt a rákos megbetegedések kialakulásához is hozzájárul.

2. Vérszegénység ellen

A mikroalgák akár 20-szor több vasat tartalmaznak, mint a spenót, ezért sok esetben az orvosok is ajánlják, hiszen nagyon hatékonyak kalcium- vagy vashiány esetén.

3. Szív- és érrendszeri betegségek esetén

Rendkívül gazdag Omega 3 és Omega 6 zsírsavban, éppen ezért a spirulina stabilizálja a vérnyomást, de szükség esetén csökkenti is. Ezenkívül mérsékli a rossz koleszterinszintet, sőt a beszámolók alapján az is kiderült, hogy a javulás már az első néhány nap után érzékelhető.



4. Sejtregeneráló

Egy bizonyos életkor után a sejtek már sokkal rosszabbul regenerálódnak. A spirulina nukleinsav tartalma miatt lassítja az öregedési folyamatokat, feltölt energiával, de pozitív hatással van a hangulatingadozásra is. Sejtregeneráló hatása miatt kemoterápiás kezelés után is ajánlott a spirulina kúraszerű alkalmazása.

5. Védelmet biztosít a gyomor számára

Magas fehérje-, klorofill- és vitamintartalmán túl a spirulina rendelkezik azzal a pozitív hatással is, hogy semlegesíti a felesleges gyomorsavat. Ha rendszeresen fogyasztasz spirulinát, javul az emésztésed, de enyhíti a gyomorfekélyt és más különböző gyomorproblémák tüneteit.

6. Enyhíti az allergiát

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy napi 2 gramm spirulina már enyhíti az allergia, szénanátha okozta tüneteket, az orrviszketést, orrdugulást, tüsszögést, köhögést.

7. Csökkenti a triglicerid- és koleszterinszintet

A spirulina növeli a nitrogén-oxid szintet, éppen ezért szabályozza az erek ellazulását és tágulását. Ezenkívül a mikroalga ajánlott a rákos megbetegedések következtében kialakuló szájüregi elváltozások megszüntetésére.

8. Súlycsökkentő hatása van

A mikroalgák igen magas fehérjetartalommal rendelkeznek, akár 50-70% fehérje is lehet bennük. Mivel elenyésző a kalóriatartalmuk, hatékonyan beilleszthető a fogyókúrás étrendbe is, hiszen segít megszabadítani a plusz kilóktól. Elősegíti fogyás után az izmok regenerálódását, és hozzájárul az optimális energiaszint fenntartásához.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet