Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nőkkel bánni igazán nehéz. Ezt aláírhatja minden férfi. Vadászni rájuk és elcsábítani még talán a legkönnyebb! Egy hosszabb kapcsolatban sem mindig lehet megtanulni, hogy kedvesünkkel mikor-hogy kéne igazán jól manőverezni.

Vannak azonban olyan tippek, amitől a legtöbb nő hajlamos alább adni az indulatát, és megpuhulni. Lássuk hát ezeket:

– A legtöbb nő rendkívül naiv és megbízik a barátaiban. Gyakori eset, hogy egy férfival baráti (“true friendship”) kapcsolatot alakít ki. A “szakértők” azt mondják, hogy az igazán mély és odaadó szerelem mindig igaz baráti kapcsolattal kezdődik, mert így ismerik ki legjobban egymást a felek. Az ilyen barátságok nagyrésze vagy kapcsolatban végződik, vagy haragtartásban.

– Amikor a nők szerelmesek, vagy csak nagyon odavannak egy pasiért, az érzelmeik átveszik az irányítást és meggondolatlanul cselekszenek. Ez gyakran kiszolgáltatja őket, és a szőrösebb szívű férfiak képesek, és kihasználják.

– Ha egy kisebb társaságba szeretnének beilleszkedni, a nők sokkal rugalmasabbak és kezelhetőbbek, mint a férfiak. A férfiak, jól tudjuk, rátartiak, és ha egyetlen egy személy akad, aki szúrja a szemüket a társaságban, már felhagynak a beilleszkedéssel. Ellentétben a nők, ilyenkor hajlamosak feladni sérelmeiket, és könnyebben békülnek, vagy hunynak szemet korábbi nézeteltérések felett.

Lehet elsőre igazságtalannak tűnik, hogy a manipulátorok kihasználják mindezen alkalmakat, de ne felejtsük el, hogy a társas befolyásolás mindenkire jellemző. Akár így, akár úgy, kiskapukat és lehetőségeket keresünk ismerkedésre, csábításra, netán épp kötekedésre vagy békülésre.

Az is helytelen, hogy minden társadalmi erőktől annyira elzárkózunk, hogy senkiben sem fogunk bízni, mindenkire gyanakszunk, és senkinek sem adjuk meg a lehetőséget, hogy nálunk pedálozzon. Egy idő után láthatatlan gátat képezünk magunk köré, amiből még akkor sem tudunk szabadulni, ha igazán szeretnénk. A legfontosabbat kell megjegyezni: mindenki manipulátor! Még te is. A kérdés az, hogy ki-milyen erkölcsi érzékkel él ezzel az adottsággal.

Túl sok bizalom, túl sok kedvesség, túl sok szeretet… Elemezzük magunkat, állítsuk szembe azt, amit mi nyújtunk, és azt, amit mi kapunk. Ha a mérleg nem közelít az egyensúly állapota (természetesen tökéletes egyensúly nincs) felé, akkor ne másokat hibáztassunk a sérelmeinkért! Valamelyik felé húz a mérleg, aminek csak mi lehetünk az okai, de ennek az előnye az, hogy már tudjuk melyik felé, és tehetünk ellene.

Túl sok, vagy túl kevés?

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!