KezdőlapÉletmódEgészségSzinte alig hallottunk róla, pedig számos betegségre jó a tömjénvíz

Szinte alig hallottunk róla, pedig számos betegségre jó a tömjénvíz

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A tömjénvíz Közel-Keleten évszázadok óta nagyon közkedvelt ital. 4-5 darab gyantát áztatnak be vízbe, egy éjszakán keresztül hagyják ázni benne, majd ezt isszák. Orvosi feljegyzések alapján visszamenőleg kimutatható, hogy nagyon kevesen ismerik a rákos megbetegedés fogalmát.

tomjenviz

A tömjén egy illatos gyanta a Boswellia sacra nevű fán található, Afrikában és az Arab-félszigeten található. Füstje erős fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gombaölő, szélhajtó, nyugtató hatással rendelkezik.

A tömjénes víz előnyei:

– megakadályozza az emésztési problémákat

– erősíti az immunrendszert



– természetes vízhajtóként működik

– erősíti az izomzatot, a hajat és egészségesebb lesz tőle a bőr is

– javítja a belső szervek működését, regenerálja a szöveteket

– csökkenti a lázat és a fejfájást

– enyhíti a torokfájást és a felfúvódást

Hogyan készül a tömjénvíz?

Dr. Mahmoud Souhail osztotta meg az alábbi receptet egy tömjénszakemberek és elöljáróknak rendezett szemináriumon. Fontos tudni, hogy a vizet fokozatosan, lassan kell inni. Egy negyed csészével érdemes kezdeni naponta, majd ez elérheti a napi egy pohár mennyiséget is. Addig használhatjuk ugyanazt a tömjént, amíg még van íze.

Hozzávalók: kb. 25 gramm tömjén gyanta, 400 ml tisztított víz, egy üvegedény

Elkészítés: A tömjént tegyük az edénybe, majd öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át.

Nagyon fontos, hogy minőségi gyantát használjunk, és kizárólag üveg edényben tároljuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet