A tömjénvíz Közel-Keleten évszázadok óta nagyon közkedvelt ital. 4-5 darab gyantát áztatnak be vízbe, egy éjszakán keresztül hagyják ázni benne, majd ezt isszák. Orvosi feljegyzések alapján visszamenőleg kimutatható, hogy nagyon kevesen ismerik a rákos megbetegedés fogalmát.

A tömjén egy illatos gyanta a Boswellia sacra nevű fán található, Afrikában és az Arab-félszigeten található. Füstje erős fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gombaölő, szélhajtó, nyugtató hatással rendelkezik.
A tömjénes víz előnyei:
– megakadályozza az emésztési problémákat
– erősíti az immunrendszert
– természetes vízhajtóként működik
– erősíti az izomzatot, a hajat és egészségesebb lesz tőle a bőr is
– javítja a belső szervek működését, regenerálja a szöveteket
– csökkenti a lázat és a fejfájást
– enyhíti a torokfájást és a felfúvódást
Hogyan készül a tömjénvíz?
Dr. Mahmoud Souhail osztotta meg az alábbi receptet egy tömjénszakemberek és elöljáróknak rendezett szemináriumon. Fontos tudni, hogy a vizet fokozatosan, lassan kell inni. Egy negyed csészével érdemes kezdeni naponta, majd ez elérheti a napi egy pohár mennyiséget is. Addig használhatjuk ugyanazt a tömjént, amíg még van íze.
Hozzávalók: kb. 25 gramm tömjén gyanta, 400 ml tisztított víz, egy üvegedény
Elkészítés: A tömjént tegyük az edénybe, majd öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át.
Nagyon fontos, hogy minőségi gyantát használjunk, és kizárólag üveg edényben tároljuk.