KezdőlapÉletmódDivatTanuld meg a vízesés-fonást nyolc lépésben

Tanuld meg a vízesés-fonást nyolc lépésben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egyike a legelegánsabb fonástípusoknak az úgynevezett vízesés-fonás. Előnye, hogy kiválóan passzol a hétköznapi és a különleges eseményekhez egyaránt.

Így sikeresen viselheted a munkahelyen, az esti partin, illetve a karácsonyi díszvacsorán is, egy romantikus öltözék vagy laza, kényelmes viselet mellett is. Habár első látásra nehéznek tűnik elkészíteni, valójában nagyon egyszerű.

Amennyiben képben vagy a búzakalász- (vagy parkett-fonással), akkor ez is simán fog menni neked. A kettő ugyanis majdnem megegyezik. De vegyük csak lépésenként!

1+2. lépés – készíts laza fürtöket egy hajsütő segítségével. Válaszd el a hajad a jobb oldalon, és válassz ki három tincset a breton-zónából.

1

3+4. lépés – kezdd el a hármas fonást, a harmadik tincset pedig mindig felülről szedd, és úgy add hozzá a fonadékhoz.

2

5+6. lépés – a felső tincset hagyd szabadon, ez kelti majd a vízesés hatást, ahogy a hajad lefelé omlik a fonadékból. Szedj fel egy újabb tincset ahelyett, amelyet elhagytál, és folytasd a fonást.

3

7-8. lépés – rögzítsd a tincseket néhány hajtű segítségével, ajánlott, hogy a csattok hajszínedhez hasonlóak legyenek, így leplezheted azokat.

4

Hogy megbizonyosodj arról, helyesen haladsz-e, nézd végig az alábbi videót.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet