Manapság annyiféle betegség kering, vírusok jönnek, és mennek, hogy sokszor azt sem tudjuk, hogy melyik élelmiszert fogyaszthatjuk nyugodt lelkiismerettel.
Az alábbi trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy egészséges-e a tojás, amit fogyasztunk, vagy sem! Három különböző helyről származó tojást vettek górcső alá, hogy megtudják, melyik az, ami száz százalékig egészséges, és nyugodtan fogyasztható.
A kísérletet végző hölgy fogta a tojásokat, feltörte, és egymás mellett sütötte meg őket egy serpenyőben. A színükből meg lehet állapítani, hogy melyik az a tojás, amelyik tanyasi csirkétől származik, és házi tápon nevelkedett.
A nagyüzemben tenyésztett tyúkok tojássárgája sokkal világosabb színű, a falusi tyúk tojása már szinte narancssárgás. Ez a különbség sok esetben már a tojások héján is látszik, a falusi tojás héja sokkal barnább, és apró barnás pöttyök vannak rajta.
Ha egészséges tojást akarunk fogyasztani, válasszuk a falusi változatát, vásároljunk mindig őstermelőktől.