Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

1. Amennyiben nem világos tincsekkel rendelkezel természetesen, úgy a hajfestést a téli időszakban jobb, ha hanyagolod. Az erős vegyszereket tartalmazó, sötét árnyalatú hajfestékek nagymértékben rongálják a hajszálak szerkezetét, kiváltképp a hideg évszakban, amikor amúgy is sok megterhelésnek vannak kitéve. Ha mégsem lehet eltántorítani a tervedtől, hogy egy sötétebb árnyalatot szeretnél viselni, próbálkozz először egy enyhébb, sötét árnyalattal.

2. Minden alkalommal, amikor hajat mosunk, balzsammal kezeljük hajunkat, és csak azután fésüljük ki.

3. Minden héten egyszer szánjunk időt arra, hogy egy haj maszkot vigyünk fel. A szerepe a hajszálak belülről való táplálása, és mintegy szűrő védelmi rendszerként is funkcionálni fog.

4. 3-4 havonta érdemes a hajszálak végét egy picivel rövidebbre vágatni, ugyanis ettől gyorsabban fognak növekedni és jobban regenerálódnak. Az elv hasonló a fáknál alkalmazott tavaszi metszéssel.

5. Az életmódunk előbb vagy utóbbi kiütközik mind külsőnkön, mind belsőnkön. Bármilyen vitamin hiányának a jeleit felleljük magunkon, de vannak spéci vitaminok is, amik hiánya egyenesen a bőrünk és hajunk minőségét rontja. Például a biotin (B7) vitamin jó hatással van a hajra, a körmökre és a bőrre. Megtalálható a tejben, tojássárgájában, vajban, gabonafélékben, zöldségekben, burgonyában és a gyümölcsökben.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!