Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amikor kisgyerek voltam már a 30 évesek is idősnek tűntek, nem beszélve a 40-esekről. Ma már egy 40-es nő/férfi is simán kinéz 30-nak, sok esetben jobban is.

Tudtad, hogy a 40 az új 30? Most kiderül, hogy miért és hogyan!
Fotó: Claus Rebler/Flickr.com

Amennyiben sokáig meg szeretnéd őrizni bőröd egészségét, fiatalságát, akkor már jó korán el kell kezdened a megelőző intézkedések, krémek, természetes tisztítószerek, arclemosók használatát. Sok szakember szerint a bőr öregedése már a gyerekkorban elkezdődik, elég csak a káros napsugarakra gondolni, amelyek már egy kis kortól kezdve roncsolják a bőrt.

A legtöbb nő, és persze férfi is, leginkább a ráncok megjelenésétől tart. Annak ellenére, hogy ezek inkább 40 éves kortól kezdenek szembetűnően látszani, azért vékony, alig észrevehető gyűrődések már 30 éves kor után is terjedni, szaporodni kezdnek.

Most azt fogjuk megnézni, hogy melyek azok a módszerek, amelyek segítenek a 30-asoknak, a 40-eseknek jobban kinézni, hogy akár 10 évet is le tudjanak tagadni a korukból.

Bőrvédő módszerek a 30-asoknak

Ebben az életkorban nagyon oda kell figyelni a bőr tisztántartására, mert a végén ha betöltöd a 40-et, nem mindegy, hogy 30-nak, vagy 45-nek fogsz-e kinézni. Nagyon fontos a smink eltávolítása ebben az életkorban, erre jók a természetes összetevőkből készült sminkeltávolító nedves törlőkendők, amelyek felszabadítják a pórusokat, így az arcbőr lélegezni tud. És ha eltávolítottad este a sminket, akkor ne felejts el hidratáló arckrémet is feltenni.

Nagyon fontos a napvédőkrém használata

Nyáron kötelező módon magaddal kell vinned a napvédőkrémet, és már indulás előtt 15 perccel jó ha bekened az arcodat, a nyakadat, a karodat. Választhatsz olyan krémet is, amely egyben hidratál, és a pigmentfoltok kialakulását is csökkenti. Érdemes legalább 30-as napvédőkrémet használni.

Hidratálás

30 éves kor után a bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy használj egy alap arckrémet, és amellett pedig egy hidratáló krémet, amelyet reggel, miután bekented az alapkrémmel az arcodat, vigyél fel a bőrödre.

A pattanások eltüntetése

30 éves kor után is előfordulhatnak kellemetlen pattanások. Ezek kezelésekor úgy szabad eljárni, hogy csak és kizárólag a pattanásokra teszel abból a bizonyos szerből, mert azok rendszerint kiszárítják a bőrt, így ha bekened az egész arcodat, akkor az egész bőrfelület kiszáradhat, ami elősegíti a ráncok kialakulását.

40 éves kor felett

Egyél antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, mivel így elejét veheted a szabad gyökök bőrsejteket roncsoló hatásának. A legjobb, ha sok bio zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, például görögdinnyét, barackot, sárgarépát, szőlőt, erdei gyümölcsöket.

40 éves kor felett a kalciumra nem csak a csontoknak van szüksége, hanem a bőrnek is, ezért fogyassz tejtermékeket, vagy vásárolj kalcium kiegészítő készítményeket. A magnézium pótlása is nagyon fontos 40 éves kor után, mert ez segít megőrizni az idegsejtek egészségét és optimális működését, és a bőr rugalmasságának megőrzéséhez is hozzájárul az említett ásványi anyag.

Bőrhámlasztás

Vásárolj bőrhámlasztó készítményeket és rendszeresen kend be azokkal az arcodat, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől és sokkal frissebb lesz így az arcbőröd. Emellett ránctalanító krémeket is érdemes használnod, hiszen így csökkentheted azok mélységét, gyakoriságát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!