Ha mostanában meg-megnyitunk pár külföldi főzős internetes oldalt, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy több receptnél is a hozzávalóknál elég gyakran megjelenik a kóser só. Ez most az új só trend, ahogyan ezelőtt pár évvel mindenki a tengeri sót használta sózásul.
Az új só őrület annak is betudható, hogy ma már egyre több sztárséf használja, így a konyhában jártas emberek sem maradhatnak le a legújabb divatról, így ők is beszerzik a legújabb sófajtát.
A kóser só egyes információk szerint nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, és nagyobbak a darabjai, nem annyira finom szemcséjűek, mint mondjuk a konyhasóé és nem is jódozott. Éppen ezért használják egyre többen a nagy szakácsok is, hiszen az íze sokkal tisztább, igazi sózott ízt ad az ételeknek.
Ha halételt készítünk, ajánlott kóser sóval bedörzsölni a hal bőrét, jobban kiemeli a halhús ízét. Amennyiben zöldségeket, illetve tésztát akarunk főzni, használjunk kóser sót, ízletesebb lesz ettől a menünk, de ha sós perecet szeretnénk sütni, a legjobb ez a fajta só, hiszen rászórva nagyon szépen megmarad.