Egy japán savanyúságban új baktériumtörzset fedeztek fel, mely hatékonynak bizonyult az influenza ellen. A kísérletet egyelőre csak állatokon végezték el, de bíznak abban, hogy az emberi szervezetre is jótékony hatással lesz.
A pácolt tarlórépa vagyis a suguki lehet a jövő szuperélelmiszere. Japánban ez a savanyúság íze miatt is igen nagy népszerűségnek örvend, hogyha az eddigi kutatások hatékonynak bizonyulnak, akkor nem csak ínyencség, hanem egészségünk őre is lehet.
A japánok eddig is hangoztatták, hogy a tarlórépának igencsak jó hatása van a szervezetre. Egyelőre nem tudják pontosan, hogy mitől van ekkora csodaereje a tarlórépának, de gyanítják a kutatók, hogy a benne található baktériumtörzs igen ellenálló a gyomorsavval szemben. Ha laboratóriumi kutatások által sikerül bizonyítani az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatást, talán a tarlórépából készült probiotikum védelmet nyújthat a H1N1 vírussal szemben is.
A tarlórépa neve onnan ered, hogy a nálunk a gabona betakarítás után vetették a tarlóba. Termesztése egyszerű, és vetés után 4-6 héttel már fogyasztható akár nyersen vagy sülve, főzve is. Sok benne a C-, A-, B1-, B2-vitamint, ezenkívül ásványi anyagokat kalciumot, vasat és foszfort is tartalmaz.