KezdőlapÉletmódEgészségÜltessünk rebarbarát! Igencsak jótékony egészségünkre

Ültessünk rebarbarát! Igencsak jótékony egészségünkre

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A rebarbara befőtt a világ egyik legfinomabb forró nyárdélutáni ínyencsége. Nem csak finom, hanem igencsak jó hatással van az egészségünkre is: szabályozza az emésztést, hashajtó, de fogyaszthatjuk máj és epe bántalmak ellen is.

Fotó: Wikimedia.org
Fotó: Wikimedia.org

Termesszünk saját kertünkben, udvarunkon. Ha egyszer megkapaszkodik, rendkívül jól terem, akár 8—10 évig is képes boldogítani egy családot. A rebarbara még nem lepte el a nagyáruházak polcait, hogy ne maradjunk le erről az ízletes és egészséges növényről, termesszünk otthon. Óriási leveleinek teljes szárát felhasználhatjuk, készíthetünk belőle kompótot, (krém)levest, süteményt, szószt.

Magról szaporíthatjuk, de mivel ez még első évben nem fog fogyasztásra alkalmas méreteket ölteni, így jobb, ha egy már kifejlődött rebarbara bokor oldalhajtásait törjük le, és ültetjük el.

A napos helyet kedveli, és jó, ha folyamatosan tudjuk biztosítani a vízellátását, főleg a kezdeti időszakban. Szüretelni május-júniusban lehet, elméletileg azután is megvannak a levelei, csak ekkor már legyengítjük a tövet, és jövőben lehet, hogy kisebb hozama lesz. Ne vágjuk késsel, vagy ollóval, csak törjük inkább. Az előbbi módszernél gombásodást okozhatunk a megmaradt csonkon.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet