Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A hideg téli esténken sokkal több időnk van önmagunkra figyelni, és ilyenkor valahogy jobban is igényeljünk a pakolások, kencék, kényeztetések szépítő, puhító hatását. Legyünk kreatívak és kevergessünk otthon arcpakolásokat! Nem csak olcsóbb, de gondoljunk bele, mennyivel kényelmesebb a fotelben wellnesezni egy jó könyv vagy film társaságában.

arckezeles

Zabkorpás arcpakolás

Ez a keverék a szélfútta, kiszáradt, irritált arcnak ajánlott leginkább. Egy kanál mézet, egy tojás sárgával és egy kanál zabkorpával keverjünk el, majd vigyük fel az arcra. Várjuk meg míg megszilárdul, és hagyjuk rajta 10—15 percet, majd mossuk le. Puha, üde, élettel teli arcbőrt eredményez. Minden bőrtípusra ajánlott.

Csak egy tojásfehérje szükséges!

A zsírosbőrüek kényeztessék arcukat egyetlen tojás fehérjéből készült maszkkal: felfrissíti a bőrt és összehúzza a tág pórusokat. Egy tojás fehérjét verjünk fel, majd kenjük fel az arcra, kivéve a szem környékét. Hagyjuk állni egy fél órát, majd öblítsük le.

Banános arcpakolás

A banán szerencsére télen is könnyedén és viszonylag olcsón beszerezhető. A belőle készült pakolás hidratálja, táplálja a bőrt. Egy banánt pépesítsünk el, majd keverjünk össze egy kanál tejszínnel. A pakolást egy fél órát hagyjuk állni az arcon. Leginkább kombinált bőrre ajánlott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!