KezdőlapHírek12 éves korában meghalt a fiatal magyar focista

12 éves korában meghalt a fiatal magyar focista

-

12 éves korában daganatos betegség következtében elhunyt Lakatos Márk, az Újfehértó futballcsapatának fiatal játékosa.

Meghalt Várkonyi Andrea színésznő

Lakatos Márk gyilkos kórral harcolt lassan egy éve, de mindenki bízott abban: nem létezik, hogy egy tizenkét éves apróságot (decemberben lett volna a születésnapja) ilyen korán elragadjon a halál. Az újfehértói focipalánta a végsőkig küzdött, élni akart, de ezt a mérkőzést nem nyerhette meg – írta a szabolcsfociinfo.hu.

“Kapta a kezeléseket, hordták kontrollra, mindig mondták, hogy javuló tendenciát mutat a daganatos betegsége” – számolt be a portálnak a szomorú hírről Dankó Zsolt, az Újfehértó U14-es csapatának edzője.

A szakvezető végig kísérte Márk röpke pályafutását, a mindig jókedvű, ragyogó szemű ártatlanság mellett állt az utolsó pillanatig, akárcsak az egyesület vezetése.

“Amikor két hónapja az orvossal beszéltem, biztatott, hogy minden rendben lesz. Hozzátette, hogy mindez nagyon hosszú folyamat lesz, de legalább élt a remény. Október végén belázasodott, amit itthon nem tudtak lehúzni, Budapestre szállították, de ott is csak ideiglenesen sikerült csillapítani a fájdalmát. Újabb vizsgálatok után közölték, hogy áttétes lett a daganat, a kis testén teljesen elterjedt a kór. Már nem lehetett megmenteni. Haza sem engedték, hétfőn reggel pedig feladta a harcot. Szegény, nagy haláltusát vívott, az utolsó pillanatig küzdött, nem akart elmenni…” – mondta Dankó Zsolt.

Kedden Nyíregyházán, a Városi Stadionban 17 órától várják a futballt szeretőket, ahol gyertyagyújtással emlékeznek a fiatal labdarúgóra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet