Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az orvosoknak gyakran van részük többé-kevésbé szokatlan meglepetésekben. Van azonban néhány olyan eset, ami még a legtapasztaltabb szakemberek képzeletét is felülmúlja, pedig ők már sok mindent láttak az életben. Ilyen volt annak a nőnek az esete is, akinek egy élő féreg volt az agyában, és ő még csak nem is tudott róla.

Egy 23 éves lány, Xiao Yi, Kína keleti részén, Jiangsu tartományban, hosszú ideje szenvedett folyamatos fejfájástól. A fájdalomcsillapítók nem segítettek, a fájdalom csak nem akart szűnni. Ezért januárban a nő úgy döntött, a helyi kórház segítségét kéri, hogy kiderítse, mi az oka a kínzó fejfájásnak, ami megkeseríti az életét.

Mielőtt azonban az orvosok megkezdhették volna az alapos kivizsgálást, a lány epilepsziás rohamot kapott, ezért úgy döntöttek, átszállítják egy nankingi kórházba. Itt többek között egy parazitózis vizsgálaton is átesett. A vizsgálat eredménye pozitív lett. Az orvosok is teljesen elképedtek.

„A műtét során egy körülbelül 10 centiméter hosszú féregre bukkantunk. Fehér volt, cérnametélthez hasonló, és még élt. Még mozgott, amikor kivettük” – magyarázta dr. Dai Wei, a nankingi Gulou Egyetemi Kórház főorvosa.

Dr. Dai elmondta, hogy ezeket a fertőzéseket a leggyakrabban vadhúsok, nyers, vagy nem jól elkészített húsok fogyasztása okozza.

„A férgek általában nyers húsból származnak, főleg tenger gyümölcseiből, amelyek sok parazitát tartalmaznak. Néha a vérárammal eljuthatnak az ember agyába, és ott fejlődésnek indulhatnak” – tette hozzá.

A beteg beismerte, hogy körülbelül két évvel ezelőtt egy kirándulás alkalmával békát evett egy étteremben, ami úgy tűnt, nem felel meg minden higiéniai elvárásnak. A műtét után a fiatal nő még mindig kórházi kezelést kap, de az orvosok szerint szépen gyógyul.

Az ehhez hasonló esetek nem ritkák Kínában. Nemrég egy másik, egzotikus ételeket kedvelő beteg is kórházba került a Jiangsu tartománybeli Suqianban, miután több hónapon át légzési nehézségektől szenvedett. Amikor az orvosok az étkezési szokásairól kérdezték, a férfi elmondta, hogy szereti a folyami rákokat és csigákat. Sőt, azt is beismerte, hogy egyszer még kígyóhólyagot is fogyasztott. A férfinak a tüdejét fertőzték meg a férgek, és tüdőmétely fertőzéssel (paragonimiasis) diagnosztizálták.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!