KezdőlapHobby11 téli megoldás, amivel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

11 téli megoldás, amivel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hideg téli hónapokon bizony annyira megemelkedhetnek a költségeink, hogy alig tudjuk kifizetni a számlákat. Azonban, ha kint mínusz fokok vannak, akkor muszáj egy kicsit jobban fűtenünk. Mit tehetünk, hogy jó meleg legyen a lakásunkban, és mégse legyenek elviselhetetlenül nagyok a számláink?

11 téli trükk, mellyel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

1. A legtöbb hő a rosszul, vagy egyáltalán nem szigetelt falakon keresztül távozik. A fűtőtestek mögé tegyünk be egy alumínium fóliát, így ez majd visszaveri a hőt, bent tartja a lakásban. A fólia kicsit legyen szélesebb, mint a fűtőtest. Ezzel a trükkel 2-3 fokkal nőhet a szobában a hőmérséklet.

2. Ha régi ablakaink vannak, és nincs lehetőségünk újra cserélni őket, akkor törekedjünk arra, hogy a lehető legjobban zárjanak. Ragasszunk a keret köré szigetelő szalagot, az üveg, és a keret közötti nagyobb réseket pedig tömítsük szilikonnal.

3. A hőszigetelő ablakokat téli, és nyári módra is lehet állítani. Ellenőrizzük, hogy a nagy hidegekben minden ablakunk téli módra legyen állítva. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy hogyan kell beállítani őket télire.

4. Tegyünk az ablakok közé szélfogó párnát, vagy “kígyót”. Ezt bárki elkészítheti otthon, a világhálón nagyon szép praktikus ötleteket találhatunk.

11 téli trükk, mellyel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

5. Hagyjuk nyitva a sütő ajtaját használat után, így az egész lakást melegíteni fogja egy darabig.

6. Egy virágcserép és pár gyertya segítségével emelhetjük a lakás hőmérsékletét. Gyújtsunk meg 3-4 teamécsest, majd tegyünk rájuk egy virágcserepet, úgy, hogy egy kicsit támasszuk ki, hogy jussanak levegőhöz a mécsesek. FIGYELEM! Soha ne hagyjuk magára az így épített szerkezetet!

11 téli trükk, mellyel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

7. Engedjünk be minél több meleget a lakásba. Ha süt kint a nap, húzzuk el a sötétítőket, majd, amikor lement a nap, gyorsan húzzuk vissza, hogy bent maradjon a meleg.

8. A bútorokat húzzuk el a fűtőtestek elől, hogy ne szorítsák vissza a meleget. A külső hideg falakhoz húzzuk ilyenkor nagyobb szekrényeket.

9. Télire borítsuk a szoba padlóját jó vastag szőnyegekkel, ezek legalább 1-2 fokkal jobban melegítik majd a lakást.

11 téli trükk, mellyel jelentősen csökkenthetjük a fűtésszámlánkat!

10. Tusolás, fürdés után hagyjuk nyitva a fürdő ajtaját, így a lakás is jobban melegszik.

11. A felső emeletek beépített szellőzőjét használva akár 1-2 fokot is megspórolhatunk, ahelyett, hogy ablakot nyitogatnánk mindig.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet