Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem mosol kezet rendszeresen, a használt papírzsebkendőt az asztalon hagyod, cipőstől mész be a szobába? Ezek a hétköznapi rossz szokások, ebben a vírusokkal teli időszakban még károsabbak lehetnek! Vigyázz az egészségedre, légy sokkal óvatosabb!

Az alábbi szokásoktól szabadulj meg minél hamarabb!

1. Cseréld gyakran az ágyneműt!

Az ágynemű, főleg a párnahuzat nagyon sok szennyeződést, pollent, baktériumot és vírust rejt magában, éppen ezért ajánlott legalább hetente egyszer lecserélni. Mosd magas hőfokon, és mindenképp vasald át használat előtt, így nagyobb az esélye, hogy elkerülheted a vírusos fertőzéseket, és az allergiás tünetek is csökkenhetnek.

2. Vásárlás után mindig moss kezet!

Amint beléptél a lakásba az első dolog a kézmosás legyen. Miután kipakoltál, ismét moss a kezet, sőt, a legjobb, ha az erre alkalmas dolgokat legalább le is fertőtleníted, mielőtt a helyére tennéd. A bevásárlószatyrokat mosd ki! Miután végeztél az egész művelettel, fertőtlenítsd le a kilincseket, fogantyúkat, cipők talpát, és moss kezet.

3. A használt zsebkendőt dobd el!

Soha ne tartogass egy már használt papírzsebkendőt, azonnal dobd el! A zsebkendőn megtapadó baktériumok, vírusok még napokig életben maradnak, sőt, ezzel más különböző felületekre is átkerülhetnek, de tudtod nélkül átadhatod a többi családtagnak is a fertőzést!

4. Cipőstől a szobában?

Ugye ismerős az a jelenet, amikor épp, hogy kilépsz az ajtón, de eszedbe jutott, hogy valamit otthon felejtettél. Ilyenkor már egyet legyintesz, és nem húzod le a cipőd, hanem gyorsan befutsz a szobába, végig haladva a szőnyegen. Ez az egyik legkárosabb szokás, így könnyen beviheted a vírusokat, baktériumokat a szobába.

Mindig mosd le a cipőd talpát klóros vízzel, miután hazaértél, most fel a padlócsempét, és a szőnyegeket is keféld át egy enyhe klóros oldattal. A cipőket mindig az előszobában tartsd, soha nem lépj be a szobába vagy a konyhába!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!