KezdőlapHobby5 fajta barát, akiket érdemes elkerülnöd egy boldogabb élet érdekében

5 fajta barát, akiket érdemes elkerülnöd egy boldogabb élet érdekében

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Kétféle ember lehet az életünkben: azok, akik boldoggá tesznek, és azok, akik elszívják az energiáinkat, és kiüresítik a lelkünket.

Ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, hogy minél több barátot szerezzünk, inkább arra kell odafigyelnünk, hogy milyen emberekkel barátkozunk. A toxikus kapcsolatok nagyon károsak lehetnek az általános közérzetedre, ezért fontos, hogy minél előbb véget vess az ilyen jellegű barátságoknak.

A következő 5 típusú emberrel nem tanácsos barátkoznod!

1. Az olyan barát, akinek mindig szüksége van valamire

Teljesen természetes, hogy ha időnként segítségre van szükséged. De egy olyan barát, aki folyton csak kér tőled valamit, legyen szó akár pénzről, iskolai jegyzetekről vagy ruhákról, anélkül, hogy bármit is adna cserébe, egészen biztosan nem járul hozzá ahhoz, hogy boldogabb legyél. Emlékeztesd rá, hogy a barátságnak kölcsönös érdeklődésen kellene alapulnia.

Ha kiiktatod ezeket az embereket az életedből, több időd és energiád lesz azokra, akik valóban érdeklődnek irántad.

2. Az olyan barát, aki folyton téged hibáztat és haragszik rád

Volt már olyan barátod, aki folyton téged hibáztatott, ha valami rossz dolog történt, vagy állandóan megsértődött rád?

Semmi sem lehet olyan káros hatással egy kapcsolatra, mint a régi sérelmek állandó felemlegetése. Bármilyen nagyszerű is legyen egy barátság, természetes, hogy mindig lesznek köztetek konfliktusok. Végül is csak emberek vagyunk, és egyikünk sem tökéletes.

De vannak, akik gyorsan megbocsátanak, és továbblépnek, míg mások minden nézeteltéréshez makacsul ragaszkodnak, és akkor is képesek haragot tartani, ha már többször is bocsánatot kértél a tévedésedért. Folyton emlékeztetnek azokra a múltbeli dolgokra, amiket ideje lenne magatok mögött hagynotok.

3. Az olyan barát, aki soha nem hajlandó segíteni neked

Úgy érzed, mindent megteszel annak érdekében, hogy megtarts egy barátságot, de egyedül vagy ezzel? A toxikus kapcsolatok egyik főismérve az egyoldalú idő- és energia befektetés.

Fárasztó olyan kapcsolatban lenni, amiben mindenért te vagy a felelős, és ráadásul a másik fél úgy bánik veled, mintha ezzel még ő tenne neked szívességet. Egy ilyen kapcsolatban okkal érezheted úgy, hogy nem értékelnek kellőképpen.

4. Az olyan barát, aki folyton csak önmagáról beszél

Úgy érzed, hogy minden beszélgetésetek csak és kizárólag róla szól? Még akkor is, ha éppen megosztod vele valamilyen problémádat, képes megfordítani a helyzetet, és magára irányítani a beszélgetést?

Egy ilyen barátság frusztráló lehet, mert úgy érezheted, nem számíthatsz a másik félre, neked azonban folyton időt és energiát kell fordítanod rá.

5. Az olyan barát, aki mindig rosszindulattal viszonyul hozzád

Úgy érzed, hogy a barátod folyton olyan dolgokat mond, amikkel elveszi a kedvedet, vagy eléri, hogy rosszul érezd magadat a bőrödben? Ha így van, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz, ha megszakítod a kapcsolatot az illetővel.

Még az is sokkal jobb, ha egyáltalán nincsenek barátaid, minthogy olyan barátaid legyenek, akik miatt folyton rosszul érzed magadat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet