A vendéglátóipar egyik legkeresettebb helyei közé sorolhatjuk a bárokat és egyéb szórakozóhelyeket. Sokszor nagy ámulattal figyeljük a pultosok munkáját akár egy csendes kávézóban, és főleg egy zajos, zsúfolt szórakozóhelyen, ahol rengeteg a rendelés és minden italt a lehető leggyorsabban kell elkészíteni. Sok helyen alkalmaznak segéd pultost is, hogy az ilyen estéken mindenki idejében megkaphassa a megrendelt italát. Ám ahhoz, hogy minden simán menjen, fontos, hogy minden ilyen szórakozóhely a megfelelő báreszközökkel legyen felszerelve.
Már csak maga az előkészítéshez szükséges a vágódeszka, hiszen a koktélok esetében nagyon sok ital gyümölcsök szeletelését is igényeli, továbbá különböző kések, gyümölcstartók, hogy minden kéznél legyen, az italok kiméréséhez szükséges mérce, gyümölcsfacsarók és egyéb bár kellékek, melyek mind létfontosságúak egy pultos számára. Ami a felszolgálást illeti, az is különleges báreszközöket igényel, ilyen például a bar mat, ami egy olyan gumi alátét, amire a pultos ráhelyezi az elkészült italt és ezzel meggátolja, hogy elcsússzon a pohár, vagy kicseppenjen az ital.
Egy másik fontos kellék a bar organizer, ami egyszerre tárol szalvétákat és szívószálakat is, így egyszerre mindkettő hozzáférhető, így jelentősen megkönnyíti a pultos dolgát. A díszítőelemek is fontosak, hiszen tudjuk, hogy a koktélok nem is koktélok ezek nélkül. Közkedvelt elem a kis esernyő, ami az egzotikusabb koktélok elengedhetetlen dekorációs eleme, hiszen így nem csak az íz lesz kiváló, de a látvány is, így talán sokkal nagyobb igény van a koktélokra egy szórakoztató hétvégi estén.
Forrás: Bartenders.hu