KezdőlapHobbyA kertészek szerint ezen a helyen kell tartani az orchideát, hogy látványosan...

A kertészek szerint ezen a helyen kell tartani az orchideát, hogy látványosan virágozzon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A virágok mindig nagyszerű ajándékot és dekorációs lehetőséget jelentenek bármilyen térben. Az orchideák pedig a legnépszerűbb növények közé tartoznak kifinomult szépségüknek köszönhetően.

Az orchideafélék a növényvilág legnagyobb fajszámú családja, fajtái rengeteg különböző színben pompáznak és formailag is változatosak.

Hol kell tartani az orchideát

Az orchideák többségükben trópusi növények, és az egyszikűek osztályába tartoznak, vagyis egy sziklevéllel csíráznak. Ezek az elegáns virágok nagyszerűen mutatnak a szobában, de a gondozásuk egy kissé trükkös lehet. Ahhoz, hogy az orchidea jól fejlődjön és gyönyörűen virágozzon, gondosan ki kell választani a megfelelő helyet.

Ennek a virágnak sok természetes fényre van szüksége, ezért az ideális hely számára egy ablakpárkány, vagy egy ablakhoz közeli pont a lakásban.

Az orchidea gondozása

Az orchideának sok fényre van szüksége, de kerülni kell a hosszú ideig tartó közvetlen napfényt, az intenzív napsütés ugyanis megégetheti a növény érzékeny leveleit.

Az orchideákat szobahőmérsékletű, ásványi anyagokban szegény vízzel kell öntözni. Használhatunk esővizet, szűrt vizet vagy csapvizet is, amit körülbelül 24 órán át állni hagyunk, hogy megszabaduljunk a benne lévő klórtól. Figyelni kell arra is, hogy a víz ki tudjon folyni a cserépből, és a gyökerek ne álljanak vízben.

Az orchideáknak speciális tápszerre van szükségük, amit a csomagoláson található utasításokat követve kell adagolni. A rendszeres tápszerezés biztosítja az egészséges növekedést és a folyamatos virágzást.

Az optimális hőmérséklet biztosítása is elengedhetetlen: ez minimum 9 és maximum 30 Celsius fokot jelent.

Kétévente ültesd át az orchideát egy specifikus, orchideák számára összeállított földkeverékbe, hogy a gyökerek megfelelően fejlődjenek. Mindig győződj meg arról, hogy a cserépen vízelvezető lyukak legyenek, ezzel megakadályozhatod, hogy túl sok víz gyűljön össze, és a gyökerek vízben álljanak.

Ha odafigyelsz ezekre az alapvető dolgokra, optimális növekedési és virágzási körülményeket biztosíthatsz az orchideádnak, és egész évben gyönyörködhetsz a virágok kifinomult szépségében.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet