Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azt már tudjuk, hogy napi egy alma távol tartja az orvost a háztól, de azt valószínűleg sokan nem tudtátok, hogy milyen sok mindenre fel lehet használni ezt a finom, könnyen beszerezhető gyümölcsöt.

alma

Egészség és szépség

1. Javítja a tüdő egészségét – az alma több olyan fitokémiai anyagot tartalmaz, amely sokat segít a tüdő egészségének megőrzésében. Kutatások kimutatták, hogy az alma sikeresen alkalmazható azoknál a személyeknél, akik asztmával vagy allergiával küzdenek.

2. Tápláld a bőröd rendesen – Az alma a bőrnek is nagyszerű, visszaadja a fényességét, amit megérdemel.

3. Fokozza az edzést – Felülések közben szoríts a térdeid közé egy almát, hogy még keményebb legyen a kihívás.

4. Mondj nemet a migrénre – Szagolj meg egy illatos zöld almát akkor, amikor úgy érzed migréned lesz. Tanulmányok rámutattak arra, hogy a zöld alma illata csökkenti a fájdalmat és lecsökkenti annak idejét.

Étel

5. Más gyümölcsök érését segíti – Furának hathat, de tudományosan bizonyított tény, hogy az alma más gyümölcsök érését segíti. Az alma egy etilén nevű vegyületet bocsájt ki, ami fokozza az érési folyamatot. Ha banánt, avokádót, körtét vagy paradicsomot szeretnél még érettebbre érlelni tedd őket egy papírzacskóba alma közé. A kereskedelemben is ezzel gyorsítják az érési folyamatot.

6. Puhán tartja a pékárút – Az alma nedvességet bocsájt ki, éppen ezért amikor süteményt vagy egyéb pékárut tárolsz tegyél hozzá egy almát is, így az puhán megmarad.

7. Lágyítja a barna cukrot – Téglakemény lett a barna cukor? Egy zárható táskába tedd bele a barna cukrot pár szelet almával, pár nap alatt a cukor olyan lesz mint fénykorában.

8. Édesít – Az alma egy nagyszerű alternatívája az édesítésnek. Amikor épp valami finomat eszel reggelire nem kell mindig a cukorhoz nyúlni ha azt akarod, hogy édes legyen a müzli. Elég ha a reggeli müzlibe vagy turmixba belevágsz pár szelet almát.

alma-pecset

Csináld magad

9. Pecsét – Kiváló formákat, pecséteket lehet készíteni almából, amelyet akár papírra, ruhára is felilleszthetsz, nagyszerűen fog mutatni.

10. – Gyertyatartó – A legkönnyebb csináld magad projekt. Készíts elragadó és ötletes gyertyatartót almából. Vágd ki az alma közepét, majd tegyél bele teagyertyát. Máris hangulatosabb lesz tőle a lakás.

11. Deko – Nem kell mindig virággal díszíteni a lakást. Ha vendégeket vársz, vagy csak hangulatot szeretnél a lakásba, tölts meg egy nagy tálat ropogós, zöld almával. Ennyire egyszerű.

alma-kutyus

Állatok és a kert

12. Nevelj almafát – Nevelj magból vagy akár készen vásárolt palántából almafát. Nagyapáink, amikor fiúgyermek született a családba, elültettek a kertbe egy almafát. Legyen neked is saját almafád.

13. A kutya is szereti – Bármennyire is fura, a kutyák is szeretik az almát. Arra vigyázz azonban, hogy a magját ne egye meg kedvenc és ha veseproblémái vannak akkor kifejezetten nem ajánlott.

14. etesd a madarakat – Az alma sok madár figyelmét felkelti – tegyél pár szelet almát a madáretetőbe és élvezd a madarak jelenlétét.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!