Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mint minden másnak a világon a karácsonyi díszítésnek is megvan a saját divatja. Az erre vonatkozó szabályokat minden évben szakemberek állapítják meg. Egyszer az ezüst színű, máskor a bordó, vagy éppen a kék-arany a divat.

karacsonyfa-disz

Aki igazán szívből készül a karácsonyra, fittyet hány arra, hogy mit mondanak a szakemberek. Mi úgy döntöttünk, hogy elkészítjük ezeket a cérna gömböket az idén. Sőt, még ajándékként is alkotunk egy párat.

Hozzávalók: vékony spárga vagy cérna, ragasztó, ecset, egy-két kisebb papírcsákó.

Elkészítés: a papírcsákókat előre készítsük el attól függően, hogy mekkora díszeket szeretnénk. Nem nagy ördöngösség csak fogunk egy régi magazint, ebből egy lapot ívesen feltekerünk belőle, és megragasztjuk. Erre pedig szabálytalanul egy csomó spárgát tekerünk. A végén pedig jól beragasztózzuk, és addig hagyjuk, míg megszárad, majd eltávolítjuk a papírt.

A gömbök alapanyagául szolgáló cérnát egy kisebb méretűre felfújt léggömbre tekerjük fel. Beragasztózzuk, majd mikor megszáradt, kiszúrjuk a léggömböt.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!