KezdőlapHobbyEgészen eddig rosszul öntözted a kerti növényeket - Felejts el mindent, amit...

Egészen eddig rosszul öntözted a kerti növényeket – Felejts el mindent, amit eddig tudtál, mert tévedtél

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ahhoz, hogy színpompás és csodálatos kertünk legyen, a legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk, az a növények öntözése. Néhány egyszerű szabályt tanuljunk meg, és akkor a legszebb látványban lesz részünk ezen a nyáron.

Minden terménynek, virágnak és növénynek szüksége van vízre, de a túl sok víz megfojthatja a növényt, és gombás betegségek terjedéséhez vezethet. A túl kevés víz meggátolja a növények növekedését, és előbb-utóbb kiszáradnak.

Néhány hiba, amit elkövethetünk ültetéskor, ezentúl jobban odafigyelsz rá.

1. Nem használunk talajtakarót

A talajtakarás a szerves anyagok talajra szórásának kertészeti technikája. Ezáltal javul a talaj minősége, nem nő annyi gyom, de kevesebbet is kell öntözni. Ez a legegyszerűbb feladat, amit a kertészek megtehetnek növényeik hidratálása érdekében.

Mindössze annyit kell tenni, hogy vásároljunk speciális talajtakarót a helyi kertészeti boltból, vagy használjunk természetes anyagokat, például szalmát, és fedjük le a talajt a növény körül, így még napokkal az öntözés után is nedves marad a talaj.

2. A növényt öntözzük, ne a talajt

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a kertészek elkövetnek, hogy közvetlenül a növény felett öntöznek, így nedvesek lesznek a levelek. Meg kell öntözni a növényt is a tövénél, mert különben a levelek felfogják a vizet, és könnyebben kialakulnak a különböző gombás megbetegedések.

Minden növény ugyanannyi vizet igényel?

Sok kertész elköveti azt a hibát, hogy minden növényt azonos mennyiségű vízzel öntöz. Valójában minden növénynek más-más követelményei vannak. Célszerű tudni, hogy az egyes növényeknek mennyi vízre van szüksége.

3. Keveset és gyakran öntözzük a növényeket

Ha gyakran öntünk egy-egy kevés vizet a növényre, akkor a gyökerek közvetlenül a talaj felszínén maradnak, ahol hamarabb jutnak vízhez. Így nem kell mélyebbre menniük, hogy hozzáférjenek a vízhez, ha a felső talajréteg kiszárad.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet