Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egészségesebb a méznél és a méhpempőnél is, és szintén a kaptárban van! Kitalálod, hogy mi az?

A méz egészségre gyakorolt hatásáról már mindenki hallott, de ezen kívül még van a kaptárban olyan, méhek által gyártott különlegesség, amely akár az asztmában, fogínysorvadásban szenvedőkön is képes segít, de enyhítheti a gégeproblémákkal küzdők tüneteit is.

Ez a csodás kis készítmény, amelyet a méhek állítanak elő, maga a hatszögletű sejtet lezáró fedő, amely alatt növekedésnek indulnak a lárvák, és tartalmaz mézet, méhviaszt, propoliszt, enzimeket és különböző természetes antibiotikumokat.

Ezt már olvastad? Ezt jelenti, ha a méz elkezd habzani!

Nem kevesebb mint 400 különböző aktív hatóanyagot, és 45 féle természetes komponenst tartalmaz ez a kis sapka. A vizsgálatok kimutatták azt is, hogy e sejtfedőben lévő mézben kétszer annyi jótékony alapanyag van, mint a kipergetett mézben.

A méhészek szerint a sejtfedők remekül alkalmazhatók sérülések, sebek gyógyítása esetén, de enyhítik a gyomorproblémákat és a vérhígító hatásról sem szabad megfeledkezni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!