Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha még nem küldted szét a karácsonyi üdvözlőlapokat, még nem késtél el vele! Illetve ha már elpostáztad, még mindig okozhatsz meglepetést a szeretteidnek egy kreatív handmade üdvözlőkártyával. Készítsd ezúttal te magad a képeslapokat, ezzel is egyedivé téve a szent ünnepet. Viszont ne barkácsolj egyedül, vond be a család apraját-nagyját, vagy hívd meg a barátaidat is egy kis kézimunkálásra!

Szükséged lesz mindenek felett színes papírra (esetleg vékonyabb kartonra), és a képzelőerődre. Bármit felhasználhatsz, csak engedd szabadon szárnyalni a fantáziád. Mi csak pár ötlettel szolgálunk, hogy beindítsuk a „kerekeidet”. Valamennyi belsejébe pedig rejtsd el kedvenc ünnepi idézeted!

1. Hóemberes képeslap gombokból – szerezz három különböző méretű fehér gombot, majd fekete papírból ragassz neki kalapot, narancs filcből pedig sárgarépa-orrot.

kepeslap-hoember

2. Fenyőfás képeslap szalvettából –  fehér alapra ragassz szalvettából vágott piros fenyőket. A törzsük legyen fekete papírból. A sarkcsillagról se feledkezz meg! 🙂

kepeslap-2

3. Áldott karácsonyt-képeslap – nyomtatott ívből vágj fenyőfát, amelyen többféle betűtípussal és színnel írja a mindent elmondó üzenetet: áldott karácsonyt. Ha nem találsz ilyen lapot, készíts egyet, nyomtasd ki, és szabd kedvedre! Mi antikpapírt javasolunk alapnak.

kepeslap-3

4. Festett képeslap – fehér alapon piros téglalapon dolgozz. Fehér színű minőségi festékre (például temperafestékre) lesz szükséged, valamint egy vékony ecsetre. Fess rá hópihéket, csillagot, száradás után már küldheted is útjára. Ha értesz hozzá, a lino-metszet technikával is megvalósíthatod.

kepeslap-4

5. Vágjuk-ki-képeslap – szükséged lesz fehér ívpapírra, színes papírra, papírragasztóra és egy ollóra. A minták szerint vagdosd ki a fehér papírból az angyalkákat, fenyőket vagy/és hóembereket, aztán ragaszd a színes papírra.

kepeslap-5

6. Lyukasztott képeslap – fehér papíron halványan rajzolj egy kisebb és egy nagyobb csillagot. Kétféle vastagságú tűvel szurkálj lyukacskákat a vonal mentén, középre pedig ragassz arany színű csillagot. Végül radírozd ki a segédvonalat.

kepeslap-6

7. Hópelyhes képeslap – krémszínű, antik hatású papírra ragassz fehér hópihéket. Egy nagyobbat, vagy három kisebbet. A hópelyheket dekoráld gyöngyszemekkel. piros alapon fehér hópihe is jól mutat, íme egy javaslat:

kepeslap-8

8. Csüngő gömbök a képeslapon – fényes csomagolópapírból vágj ki gömböket, majd ragaszd a színes papírra úgy, hogy csak a gömb felső fele tapadjon a papírhoz, az alsó része maradjon szabadon. Fehér vagy piros cérnából köss masnit, és ragaszd a gömb fölé, mintha az a cérnán csüngne. Pompás, nemde?

kepeslap-9

Forrás: allaboutyou.com


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!