Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bár már csicseregnek a madarak és néha enyhe tavaszillat lengi be a parkokat, a fűtés azért még megy a lakásokban, házakban, panelekben. Ahhoz, hogy csökkenteni tudjunk a fűtésszámlánkon egyetlen dolgot kell megtennünk. Nem ördöngösség, és valóban hatékony. A termosztatikus szelep felszerelésével hatékonyan csökkenthetjük a fűtésszámlánkat.

termosztatikus-szelep

A radiátorok alján, mindkét oldalon egy-egy szelep található, melyek a forróvíz áramlását segítik. Ha a radiátor nem fűt rendesen, vagy egyenlőtlen hőmérsékletű maga a test, akkor valószínűleg a szelepet kell kicserélni. Jó, hogyha ezt termosztatikus vagy hőfokszabályozós szelepre cseréljük ki.

Ezzel a lépéssel egy nagyot spórolhatunk, ugyanis külön szabályozhatjuk a szobák hőmérsékletét. Lehetséges az, hogy az egyik szobánk lényegesen kisebb, mint a másik, így hamarabb lesz meleg benne. A termosztatikus szelep segítségével szabályozni tudjuk a helyi túlfűtést, így ha keveset is, de csökkenthetünk a számlánkon.

Mi magunk is fel tudjuk szerelni otthon a szelepet, de sokkal egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb, ha szakembert hívunk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!