Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nem az a fontos, hogy hány barátod van, hanem, hogy közülük hányra számíthatsz igazán.

Ez a történet milliók életét változtathatja meg

Egy fiatal elhatározta, hogy megházasodik. Lassan közeledett az esküvő napja. Elment az apjához, és ezt mondta neki: “Apám, szükségem van a segítségedre. Lassan közeledik az esküvőm napja, de még nagyon sok mindent kell elintéznem. Itt van egy lista az összes barátommal, meg szeretnélek kérni, hogy segíts a meghívók kipostázásában.”

“Természetesen segítek. Számíthatsz rám” – válaszolta az apa.

Telt múlt az idő, és elérkezett az esküvő napja. A fiatal pár izgatottan várta a vendégeket, de csodálkozva látták, hogy nagyon kevesen jöttek el a meghívottak közül.

“Mit csináltál? Kértelek, hogy a listán szereplő összes barátomnak küldd el a meghívót. Egyetlen dologra kértelek, és azt sem tudtad rendesen megcsinálni” – mondta a vőlegény felháborodva az apjának.

Az apa könnyekkel a szemében, és boldogan mosolyogva válaszolta: “én megtettem, amire kértél, fiam”.

“A szemembe hazudsz? 100 ember volt arra a listára felírva, és közben csak 15 személy van jelen az esküvőn” – mondta felemelt hangon a fiú.

“Fiam, engedd meg, hogy elmagyarázzam. Felkerestem a listán szerepelő összes embert. Mondtam nekik, hogy bajban vagy, és ma a megadott időpontban jöjjenek a segítségedre. Szóval, nincs amiért aggódnod, hiszen az összes igazi barátod itt van” – mondta az apa mosolyogva.

Tanulság: nem az a fontos, hogy hány embert gondolsz a barátodnak, hanem, hogy ezek közül, hányra számíthatsz. Az igazi barátokat onnan tudod felismerni, hogy, amikor bajban vagy, a segítségedre sietnek. Melletted vannak a boldog, és szomorú pillanatokban egyaránt. Az ilyen embereket kell értékelni az életedben.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!