KezdőlapHobbyEzért jó, ha a hálószobádba kaktuszt teszel!

Ezért jó, ha a hálószobádba kaktuszt teszel!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha szereted a növényeket, cserepes virágokat, de nincs elég időd foglalkozni velük, akkor van egy remek alternatíva: vásárolj kaktuszt, hiszen alig van szüksége odafigyelésre, és mégis feldobja zöld színével, tüskéivel és formájával a lakásodat, és még a közérzetedre, egészségedre is jó hatással van.

Ezért jó, ha a hálószobádba kaktuszt teszel!
Fotó: Pixabay.com

És hogy miért érdemes kaktuszt tenned a hálószobádba?

Elsősorban azért, mert oxigént bocsát ki, ami nagyon jót tesz az éjszakai alvásnak, frissítve a levegőt. Emellett magába szívja a káros elektromágneses részecskéket, ionokat, amelyeket az elektromos készülékek bocsátanak ki magukból.

Érdemes a tévé, rádió, számítógép mellé helyezni, hogy ezek a káros erők ne szóródjanak szét a lakásba.

A kaktusz gondozása

A kaktusz szereti a homokos, kavicsos talajt, így ilyet használj az ültetés során. Sok átültetést nem igényel, és tápoldatra sincs szüksége. Sok vizet sem kell neki adni, mivel attól kipusztulhat az egész növény.

Vannak bizonyos kaktuszok, amelyek inkább az árnyékos sarkakat kedvelik, erre is oda kell figyelned, de a legtöbb szúrós növény imádja a napot, na és benti meleget.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet