KezdőlapHobbyEzért nem ajánlott újra felmelegíteni a gombát

Ezért nem ajánlott újra felmelegíteni a gombát

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Miért ne melegítsd újra a gombát?

Ezért nem ajánlott újra felmelegíteni a gombát

Manapság a legtöbben hétvégén főznek a következő hétre, azonban a szakértők szerint érdemes odafigyelni, mit főzünk ilyenkor, hiszen egyes ételek mérgezők lehetnek ha újramelegítjük őket.

Ezek közé az ételek közé tartozik a gomba és a krumpli is, mivel ezek az ételek, mérgezőkké válhatnak a felmelegítés által. Természetesen nem az egyszeri vagy kétszeri felmelegítéstől kell tartani, de ha már negyedszer, ötödször melegíted fel ugyan azt az ételt jobb ha újat készítesz!

Emellett tudnunk kell, hogy a spenótot sem a legjobb ötlet felmelegíteni, hiszen a kutatók kimutatták, ha több alkalommal felmelegítjük, rákkeltő hatása lehet. A benne rejlő nitrát, felmelegítés során átalakul nitritté, ami a szervezet számára nagyon káros lehet.

Ezt már olvastad? Ezt kell tudnod a szupermarketben kapható csiperke gombáról



A vöröscékla fogyasztása sem ajánlott felmelegítés után, hiszen ennek is rákkeltő hatása van. Javasoltabb nyersen fogyasztani, saláta formájában olívaolajjal, olívabogyóval és citrommal.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet