Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Miért ne melegítsd újra a gombát?

Ezért nem ajánlott újra felmelegíteni a gombát

Manapság a legtöbben hétvégén főznek a következő hétre, azonban a szakértők szerint érdemes odafigyelni, mit főzünk ilyenkor, hiszen egyes ételek mérgezők lehetnek ha újramelegítjük őket.

Ezek közé az ételek közé tartozik a gomba és a krumpli is, mivel ezek az ételek, mérgezőkké válhatnak a felmelegítés által. Természetesen nem az egyszeri vagy kétszeri felmelegítéstől kell tartani, de ha már negyedszer, ötödször melegíted fel ugyan azt az ételt jobb ha újat készítesz!

Emellett tudnunk kell, hogy a spenótot sem a legjobb ötlet felmelegíteni, hiszen a kutatók kimutatták, ha több alkalommal felmelegítjük, rákkeltő hatása lehet. A benne rejlő nitrát, felmelegítés során átalakul nitritté, ami a szervezet számára nagyon káros lehet.

Ezt már olvastad? Ezt kell tudnod a szupermarketben kapható csiperke gombáról

A vöröscékla fogyasztása sem ajánlott felmelegítés után, hiszen ennek is rákkeltő hatása van. Javasoltabb nyersen fogyasztani, saláta formájában olívaolajjal, olívabogyóval és citrommal.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!