KezdőlapHobbyEzzel a módszerrel „verheted” át az orchideát, hogy folyamatosan virágozzon - Ez...

Ezzel a módszerrel „verheted” át az orchideát, hogy folyamatosan virágozzon – Ez a csodaszer garantáltan működik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az orchideák rendkívül népszerű szobanövények, de érzékenyek a hőmérsékletre és a páratartalomra, ezért nagyon gondos odafigyelést igényelnek.

Az orchideáknak tápanyagokra van szükségük ahhoz, hogy gazdagon virágozzanak, és a hagyományos virágföld nem a legjobb választás a számukra. A legjobb, ha fakéreg, tőzeg, parafa, faszén és homok keverékét használjuk ültetőközegként. Használhatunk csak fakérget is, ami a legtöbb kertészeti boltban kapható, de a speciális orchideakeverékek használata a legjobb.

Az orchideáknak ugyanakkor bizonyos kiegészítő makro- és mikrotápanyagra is szükségük van, például nitrogénre, káliumra, kalciumra, magnéziumra, cinkre, rézre, brómra és mangánra. A szakértők általában olyan speciális keverékeket javasolnak, amelyek nagy mennyiségű nitrogént tartalmaznak.

Létezik egy nagyon könnyen elkészíthető keverék is, amely segít az orchideák gazdag virágzásában. Mindössze két összetevőre van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a jótékony hatású teát.

Forralj fel néhány hibiszkuszlevelet egy liter vízben. Ezután hagyd kihűlni a vizet, és amikor már halvány rózsaszínűvé színeződik, öntsd egy szórófejes flakonba, és öntözd meg ezzel a növényt.

A hibiszkusz tápanyagokban gazdag, természetes módon serkenti a virágbimbók növekedését és fejlődését, de figyelj arra, hogy a tápoldatot a gyökerekhez juttasd el, és ne a virágokra permetezd.A legnépszerűbb és legkönnyebben gondozható orchideafajták

Dendrobium (vesszőkosbor)

Ez az orchideafajta évente egyszer-kétszer virágzik. A virágok alig több mint egy hónapig tartanak, és kicsik, de nagyon sűrűn nőnek a hosszú, vékony szárakon. Ennek a fajtának sok fényre és virágzás utáni pihenőidőre van szüksége, amikor az öntözés és a tápszerezés gyakoriságát is csökkenthetjük.

Phalaenopsis (pillekosbor vagy lepkeorchidea)

Ez a fajta is évente egyszer vagy kétszer virágzik, de a virágok két-három hónapig tartanak, ráadásul ez a fajta könnyen alkalmazkodik a beltéri körülményekhez, és nem igényel sok fényt.

Paphiopedilum (vénuszpapucs)

Ez a fajta évente csak egyszer virágzik. A virágok hat-nyolc hétig tartanak, nagyok, változatos formájúak és színűek, és egy módosított sziromlevéllel rendelkeznek. Sok fényt és humuszban gazdag talajt igényel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet