KezdőlapHobbyEzzel az oldattal lehelhetsz új életet a paprikatermésbe a forró nyári hónapok...

Ezzel az oldattal lehelhetsz új életet a paprikatermésbe a forró nyári hónapok alatt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nyáron, főleg júliusban, a kertben termesztett paprikáknak különleges gondoskodásra van szükségük, különösen, amikor a hőmérséklet nagyon magas. Azonban létezik egy titkos keverék, amit ha a paprikatövek gyökerére öntünk, ízletes és bőséges termést érhetünk el.

Ha a kertedben is található paprika, akkor érdemes tudnod erről a speciális oldatról, hiszen a hőség a paprikatermést sem kíméli, annak ellenére, hogy alapjában véve egy könnyen termeszthető zöldségről beszélünk.

A forró hónapok során a paprikának nagy mennyiségű foszforra, káliumra, valamint bórra, cinkre és magnéziumra van szüksége. Egy másik lényeges elem a kalcium. Azonban még mielőtt bármilyen tápoldattal vagy trágyával szeretnénk felturbózni a paprikáinkat bizonyosodjunk meg arról, hogy azok rendszeres és alapos öntözésben részesülnek.

Júliusban és augusztusban a szakemberek azt javasolják, hogy permetezzük le a paprikát egy olyan oldattal, amelyben 0,2% kalcium-nitrogén vagy kalcium-kelát található.

A permetezéshez készült oldatot a következő arányban érdemes elkészíteni: 50 ml anyag szükségeltetik 10 liter vízhez.

Ezt az oldatot ugyanakkor közvetlenül a növények gyökerére is fel lehet vinni, itt 20 grammot használjunk 10 liter vízhez.További tippek a tökéletes húsú paprikaterményért:

Az öntözés rendkívül fontos, és habár a paprika szereti a vizet, nem szabad túlzottan túllocsolni. A szakemberek legalább hetente egyszer meleg vízzel ajánlják a paprikák öntözését. Ha nagyon forró az időjárás, gyakrabban is öntözhetünk.

A paprika termesztése során gyakori kárt okoz a levélfoltosság, a gyümölcsök pelyhesedése, a pustuláris foltok, a termés és a magok rothadása, valamint a penész.

A kártevők közül a leggyakoribbak a zöld levéltetű, a gyümölcsbagolylepke hernyója és a vörös pók atka. Ezek ellen is fokozottan érdemes lépéseket tenni!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet