Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Vannak, akik megszállott emlékgyűjtögetők, és minden nyaralás alkalmával úgy gondolják, hogy jó lenne az összes homokot, kavicsot, kagylót hazahozni a tengerről, de leginkább a sós levegőt is begyömöszölnék egy üvegecskébe, hogy alkalomadtán itthon szagolgathassák. Mivel persze lehetetlen az összes megfogató emléket hazahozni, jó, hogyha tudunk szelektálni. Nemrég kezembe akadt egy gyerekkori emlékes füzet, és igencsak jól esett a bejegyzett, beragasztott, rajzolt dolgokon nosztalgiázni.

nyari-emlekkonyv

Készítsünk nyaralási emlékfüzetet!

Így, egy helyre tudjuk gyűjteni és megtartani a legfontosabb emlékeinket. Első lépésként válasszunk egy számunkra kedves, könnyen forgatható füzetet. Lehet spirálos, keményborítású, és kicsit vastagabb lapú, így a sok lapozástól nem megy majd tönkre. Jó, hogyha enyhén vízhatlan nejlonborítással látjuk el, így nem fenyeget az a veszély, például a tengerparton, hogy elázik.

Legyen nálunk olló!

Százszor megfogadtam, hogy majd ha hazajövök a nyaralásból, utána nézek alaposan a bejárt táj történelmének, hírességeknek, útvonalnak stb. Persze aztán már a lelkesedés lankadt, és sosem lett semmi belőle. Ezért jó, hogyha az emlékeket még melegében elraktározzuk, vagyis vigyünk magunkkal egy erős papírragasztót és ollót, hogy a számunkra fontos dolgokat, pl. múzeumi, fesztivál belépőket, autogramokat, kisebb papírpénzt stb. tudjuk azon nyomban beragasztani a füzetkébe. Jó az is, hogyha hazatérve egy pár fényképet kinyomtatunk, és szintén beragasztjuk a nyaralási füzetecskébe, így nem kallódnak el a legfontosabb pillanatok.

Jegyzeteljünk

Esténként a tengerpartra vagy a nyaraló elé kiülve kiváló alaklom nyílik arra, hogy még frissen, melegében legfontosabb gondolatainkat, érzéseinket lejegyzeteljük. Nyugodtan írhat bele a többi családtag is, hiszen a nyaralás csoportos élmény.

Alkossunk kreatívan

Ha a tengerparton nyaralunk, a füzet előlapját díszíthetjük apró kavicsokkal, kagylókkal. De hogyha a hegyekben, alföldön kirándulunk, akkor száríthatunk virágot, majd préseljük le és ragasszuk a füzetke borítójára.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!