KezdőlapHobbyHa egy igazi barátra van szükséged, akkor szerezz be egy kutyát!

Ha egy igazi barátra van szükséged, akkor szerezz be egy kutyát!

-

Számos oka van, hogy a kutyát az ember legjobb barátjaként emlegetik! Nagyon sok mindent tanulhatunk tőle, a minden körülmények között kitartó, hűséges társtól! Az biztos, hogy utolsó leheletéig feltétel nélküli szeretettel halmoz el!

Egy hosszú munkanap után nincs annál jobb érzés, mint, amikor kedvenc négylábúd fogad az ajtóban. Nem érdekli, hogy nézel ki, hogy vagy felöltözve, milyen kedved van, mit hoztál neki, ő ugyanolyan örömmel fogad minden nap.

Lelkesedése nem ismer határt, nem függ az időjárástól, nem számító, és nem “hangulatember”. Mindig, bármilyen körülmények között ugyanúgy szeret! A kutya mindig a jelen pillanatban él, nem tesz szemrehányást a múlt miatt, és nem aggódik a jövőért.

Megtanulhatnánk tőle a jelen pillanatra koncentrálni, arra ami a legfontosabb: az “itt” és “most”-ra.

Ezt már olvastad? 5 előnye annak, ha egy gyerek kutya társaságában nő fel

A kutya szeretete korlátlan, és cserébe nem kér semmit, elégedett azzal, amije van, teljes egészében átérzi a jelen pillanatot, ösztönös lény. Sokan sajnos elveszítettük azt a képességünk, hogy az intuíciónkra hagyatkozzunk, a kutya egy olyan lény, aki még képes erre.

A nonverbális jelekre, a testbeszédre, és a belőle áradó energiákra figyelve többet tanulhatunk négylábú barátainktól, mint sokszor az emberektől.

Ezt már olvastad? A tudósok 8 okot találtak arra, hogy macskád legyen (igen, a dorombolás az egyik)

Minden kutya egy különleges és egyedi személyiség, a vele töltött időszak egy csodálatos életlecke. Feltétel nélküli szeretetet, a pillanat megélését és hűséget tanulhatunk ezektől a különleges teremtményektől.

Egy kutya számára minden reggel a legszebb pillanat, minden séta a legjobb, minden étkezés a leglaktatóbb, minden játszás a legszórakoztatóbb. Tanuljuk meg a kutyánktól, hogy hogyan kell élvezni az életet, hogyan kell értékelni a megismételhetetlen pillanatokat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet