KezdőlapHobbyHa igazán szép és egészséges szobanövényekre vágysz, ezt tedd a csapvízzel mielőtt...

Ha igazán szép és egészséges szobanövényekre vágysz, ezt tedd a csapvízzel mielőtt megöntöznéd őket!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor a felhasznált vagy elfogyasztott víz minőségére gondolunk nem csak a saját egészségünket kell szem előtt tartanunk, hanem a szobanövényeink épségét is.

Valószínűleg sokunkkal történt már meg, hogy a csapvízből áradó erős klórszag örökre elvette a kedvünk annak felhasználásától s így arról is lemondtunk, hogy azzal öntözzük szeretett növényeinket a lakásban.

Szerencsére számos olyan megoldás és trükk létezik, amelyek segítségével sokat javíthatunk a csapvíz minőségén. Most egy zseniális trükköt fogunk bemutatni, amely révén te is könnyedén javíthatsz a csapvíz minőségén.

A cserepes növények csapvízzel való öntözéséről megoszlanak a vélemények. A hozzáértő kertészek azonban azt vallják, hogy amennyiben lehet, kerüljük a virágok klórszagú vízzel történő locsolását.

De hogyan érhetjük el, hogy mentesítsük a csapvizet a klórtól?

A trükk egyszerű, csak annyit kell tennünk, hogy egy fedő nélküli edényben 24 órán át hagyjuk levegőzni a csapvizet.

A csapvizek klórmennyisége régiónként eltérő, míg egyes területeken nem jelent különösebb problémát a klór minimális mennyisége, addig más városokban, településeken nagyobb mennyiséggel tisztítják a csapvizet. Ennek az oka egyszerű, hiszen minden régió más és más forrásból fedezi a lakosság vízszükségletét.

Ha nincs ló, jó a szamár is – igaz ez a csapvízzel való öntözésre, de ha igazán gyönyörű és egészséges növényeket szeretnénk, akkor az esővíz a nyerő!

A virágok meghálálják, ha esővízzel öntözzük őket. Ehhez nincs is más dolgunk, mint az összegyűjtött esővizet átszűrni egy gézruhán.

Azonban, ha szennyezettebb területen élsz, az esővíz is jó eséllyel savasabb a megszokottnál. Ezt majd a virágok leveleiről állapíthatod meg, hiszen savasabb esővízzel történő öntözés esetén foltok jelennek meg a levelek felületén.

Az esővíz vagy adott esetben a csapvíz savasságát tőzeg pasztillával semlegesíthetjük. A pasztillát tegyük egy gézruhába, majd 24 órára áztassuk 5 liternyi vízbe és az idő leteltével emeljük ki a gézruhát és máris élvezhetjük a tökéletes öntözővizet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet