KezdőlapHobbyHa így öntözöd a rózsát a nyári kánikulában gyönyörű virágaid lesznek

Ha így öntözöd a rózsát a nyári kánikulában gyönyörű virágaid lesznek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mint sok más növény, a rózsák öntözése is trükkös lehet egy kissé a meleg nyári napokon. Egyrészt nem szabad hagyni, hogy túlságosan kiszáradjanak, különben elkezdenek hervadni, és elveszítik a leveleiket. Másrészt viszont nem szabad túl sokat öntözni sem, mert ez különböző gombás betegségekhez, például fekete foltossághoz vagy lisztharmathoz vezethet.

De vajon mi a legjobb módja a rózsák öntözésének a nagy hőségben?

Néhány tipp a rózsák öntözéséhez a nyári kánikulában:

• Öntözz a kora reggeli vagy esti órákban. Ilyenkor ugyanis a napsugarak nem olyan erősek, így nem párolog el annyi víz.
• Közvetlenül a növények tövénél öntözz, hogy a víz egyenesen a gyökerekhez jusson, ahol a legnagyobb szükség van rá.
• Soha ne öntözz felülről, hogy a levelek ne legyenek vizesek, mert ez egyrészt betegségek kialakulásához vezethet, másrészt a nagy melegben a vizes levelek megperzselődhetnek.

Ha betartod ezeket az alapvető öntözési tippeket, a rózsáid egész nyáron egészségesek lesznek, és gyönyörűen virágoznak majd.

Mennyi vízre van szüksége a rózsáknak meleg időben?

A rózsák vízigénye több tényezőtől is függ, például a rózsa típusától, a növény korától és a cserép méretétől – ha nem egyenesen a kertbe ülteted ki. Ugyanakkor az is fontos, mennyi napfényt kap a növény.

Általánosságban azonban elmondható, hogy meleg időben mélyen és rendszeresen kell öntözni a rózsákat, de semmiképpen sem napközben, a legnagyobb melegben.

Milyen gyakran kell öntözni a rózsákat, amikor nagy a hőség?

Egy tartós hőhullám idején, amikor különösen nagy a forróság, akár napi két öntözésre is szükség lehet, hogy a növények biztosan elég folyadékhoz jussanak – a kora reggeli órákban, illetve este.

További tippek a rózsák gondozásához nagy hőség idején

• A mulcsozás segít megtartani a nedvességet a talajban, és hűvösen tartja a gyökereket.
• Ha teheted, öntözz locsolótömlővel vagy csepegtető öntözőrendszerrel, lassan és alaposan.

A legfontosabb dolgok, amiket mindenképpen be kell tartanod, hogy ne öntözz a legnagyobb melegben, és tartsd szárazon a leveleket. Ha betartod ezeket az egyszerű szabályokat, a rózsáid egész nyáron teljes pompájukban tündökölnek majd, és a kert igazi ékességei lesznek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet