KezdőlapHobbyHa megfogadod a virágkötő módszerét, egész ősszel szépen fognak virágozni a rózsáid

Ha megfogadod a virágkötő módszerét, egész ősszel szépen fognak virágozni a rózsáid

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rózsa az egyik legértékesebb és legsokszínűbb virágfajta, de több gondozást igényel, mint sok más kerti növény. Lássuk tehát, hogyan kell vigyázni rájuk, hogy késő őszig bőséges virágzással jutalmazzanak meg bennünket.

A rózsa szépségének és eleganciájának köszönhetően az egyik legkedveltebb virág a kertben, így természetes, ha azt szeretnénk, hogy a lehető leghosszabb ideig virágozzon. Nézzük, mit kell tenni annak érdekében, hogy a rózsa teljes pompájában virágozzon a hideg évszak beköszöntéig.

Az egyik legfontosabb rózsakarbantartási művelet, hogy a fiatal növényeket vissza kell csípni. Ez a művelet elősegíti az elágazódást és a korona kialakítását, amelyen a következő virágok nőnek.

Az első 5 levélig vissza kell csípni, és az oldalhajtásokat is ajánlott eltávolítani. Ha a szár tetején több rügy van, akkor már egészen fiatal korban el kell távolítani az oldalsókat, és csak a fő hajtást kell meghagyni.

Távolítsuk el a hervadt virágokat

A rózsák megfelelő metszése szükséges a folyamatos virágzás elősegítéséhez. Távolítsuk el a fonnyadt vagy száraz virágokat, hogy ösztönözzük az új virágok kialakulását.

A kivirágzott hajtásokat 3-4 rügyig vágjuk vissza. Ott gyorsan megjelennek az új hajtások.

Öntözzük meg őket rendesen

Ahhoz, hogy a rózsák egész ősszel virágozhassanak, megfelelően táplálni kell őket, különösen száraz nyári időszakban. Öntözzük meg a rózsákat hetente egyszer vagy legfeljebb kétszer, anélkül, hogy túlzásba vinnénk.

Használjunk műtrágyát

A megfelelő trágyázás fontos a rózsák fejlődéséhez és virágzásához. Használjunk kiegyensúlyozott, mérsékelt nitrogén-, foszfor- és káliumtartalmú műtrágyát a levelek és virágok fejlődésének elősegítésére.

Védjük a betegségektől és a kártevőktől

A gombák és más kártevők elleni küzdelem szintén ugyanolyan fontos, hogy a növények minél tovább egészségesek legyenek, és virágozzanak. A gyakori eső kedvez a gombák megjelenésének, ezért érdemes permetezni őket.

Távolítsuk el a hervadt vagy beteg leveleket is, hogy azok ne fertőzzék meg az egész növényt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet