Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Imádjuk a pisztáciát, de valljuk be, hogy bizony elég drága, így nem tudunk belőle annyit fogyasztani, amennyire szüksége lenne a szervezetünknek. Azonban, van egy szuper hírünk: otthon is nevelhetünk pisztáciát. Ráadásul csupán bolti pisztáciamagra lesz hozzá szükségünk.

pisztacia-neveles2

Az alábbi videóból mindent pontosan elleshetünk, így rövid időn belül már saját növénykével büszkélkedhetünk. Fogjuk a pisztácia magokat, bontsuk meg, majd áztassuk egy pohár vízbe. 24 órán keresztül hagyjuk a vízben, míg jól megszívják magukat, és megduzzadnak, kisimulnak.

Ezután egy kisebb tányérban helyezzünk el egy papírtörőt, tegyük rá az előre beáztatott magokat. Borítsuk be a papírral, és öntsünk rá egy kevés vizet, hogy jól átnedvesedjen. Tegyük az ablakpárkányra, és négy nap múlva látni fogjuk, hogy megjelennek az első csírák. Ha kiszáradna közben a papír, még öntsünk rá egy kevés vizet. Azért is jó, ha több magot teszünk oda, mert nem lehetünk benne biztosak, hogy mindenik ki fog csírázni.

Napról-napra láthatjuk majd, hogy hogyan növekszik, fejlődik a csíra. Ezután készítsünk elő egy kisebb cserepet, töltsük meg tápanyagokban gazdag, laza szerkezetű virágfölddel. Fúrjunk egy lyukat a földbe, majd tegyük bele csírával lefele a növénykét.

A mag a föld felszínén maradjon, és óvatosan takarjuk vissza, nehogy letörjük közben a csírát, majd öntözzük meg. Helyezzük napos helyre, öntözgessük, és élvezzük az üde, friss, zöld növény fejlődését. Két hét múlva, kb. tíz centit fog nőni a fácskánk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!