Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyre inkább nálunk is kezd teret hódítani a hihetetlenül egészséges gyömbér gyökér, szinte bármelyik üzletben könnyen beszerezhetjük. De mennyivel jobb, ha saját biogyömbérünk van otthon, és frissen fogyaszthatjuk. Próbáljuk ki a gyömbértermesztést.

gyomber-ultetes

Szükségünk lesz egy vagy több “anyagyömbérre”, ezt természetesen a boltban kell megvásárolnunk. Ha csak lehet, keressük a bio terméket. Az alábbi videóban, Toni megmutatja nekünk, hogyan lehet mindig kéznél a saját, egészséges gyömbérünk.

Ha nagyobb mennyiséget akarunk termelni, jó, ha van egy kis melegházunk, de ha csak egy-két gyökeret ültetünk el, akkor megteszi a kert egyik sarka, vagy egy pár cserép is. Tegyük a gyömbérdarabokat egy pohár vízbe, és hagyjuk benne ázni 3-4 órán keresztül, hogy fel tudják szívni a csírázáshoz szükséges vízmennyiséget. Ezután egy törlővel itassuk le a fölösleges vizet, majd helyezzük a gyökereket egy zacskóba, és burkoljuk bele a törölközőbe.

Egy hét múlva vegyük ki a nejlonból, láthatjuk, hogy a gyökerek csodálatosan kicsíráztak. Fogjunk egy virágcserepet, és ültessük laza földbe a gyömbéreket. Ne felejtsük el, hogy a cserép alján mindenképp legyen lyuk. Takarjuk be a gyömbért egy vékonyabb réteg földdel, úgy, hogy a kicsírázott rész maradjon szabadon.

Három hét elteltével látni fogjuk, hogy mekkorát fejlődött az ültetvényünk. Toni módszere nagyon egyszerű, és biztonságos, próbáljuk ki mindenképp.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!