KezdőlapHobbyÍgy ültesd a sárgarépát, hogy bőséges legyen a termés!

Így ültesd a sárgarépát, hogy bőséges legyen a termés!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A sárgarépa az egyik legegészségesebb és legközkedveltebb gyökérzöldségünk. Ha van egy kis kerted, mindenképp ültess belőle, hiszen meghálálja a törődést. Próbálj minél többféle zöldséget, gyümölcsöt te magad megtermelni, hiszen így biztosan tudhatod, hogy nem juttatsz be káros anyagot a szervezetedbe.

Hogy szép és egészséges sárgarépa termésed legyen, be kell tartanod néhány szabályt. A répák nem szabad túl sűrűn legyenek egymás mellett, mert különben eldeformálódnak, nem fejlődnek megfelelően. Figyelj oda a gyérítésre, és száraz időben a megfelelő öntözésre!

Próbáld ki az alábbi ültetési módszert, hogy bőséges és egészséges sárgarépa termésed legyen az idén.

Hozzávalók:

  • 2 liter víz;
  • 3 evőkanál keményítő;
  • 1 tölcsér;
  • egy 2 literes műanyag palack;
  • 2 evőkanál sárgarépamag;

Alkalmazás:

Tedd egy edénybe a vizet, és old fel benne a 3 evőkanál keményítőt, majd tedd oda a tűzre. Lassú tűzön addig kevergesd, amíg kezd besűrűsödni, vigyázz, hogy közben ne égjen oda. Mikor kihűlt, töltsd bele a palackba, és add hozzá a sárgarépamagot. Tedd rá a palack tetejét, és rázd fel, hogy a magok egyenletesen keveredjenek el a keményítős lében.

Ha kisebb mennyiséget akarsz készíteni, akkor 1 liter vízhez 1 evőkanál magot keverj. A keményítő biztosítja, hogy a magok ne száradjanak ki olyan hamar, hosszabb ideig megőrizzék a nedvességtartalmukat. Ezután nem kell mást tenned, csak menj ki a kertbe, és öntsd a keményítős masszát az előre meghúzott és megöntözött sorokba.

Attól függően, hogy milyen gyorsan öntöd, szabályozni tudod a sárgarépa magok távolságát. Ha nem töltöd folyamatosan, akkor mindig rázd fel töltés előtt a palackot, mert különben a magok összesűrűsödnek az alján, és túl sűrűn fog jutni a sorok közé.

Ezzel a módszerrel hamarabb ki fog kelni a sárgarépa, és finom édes, lédús lesz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet