KezdőlapHobby“Kutyakiképző vagyok, és 3 olyan kutyafajta van, amit soha nem tartanék -...

“Kutyakiképző vagyok, és 3 olyan kutyafajta van, amit soha nem tartanék – és senkinek sem ajánlom”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Garett King a kutyára vágyó, illetve a már gazdiként élő emberek millióinak ad naponta jobbnál jobb tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mégis hogyan érdemes a legjobban bánni az ebekkel.

A kutyatrénerként dolgozó Garett olyan trükkökkel és praktikákkal ismerteti meg követőit, amelyek igazán jól jönnek a kutyás mindennapok során.

Nemrégiben például arról a jelekről osztott meg tartalmat, amelyre ha odafigyelünk, időben észrevehetjük, hogy a kutyusunk nem érzi jól magát.

Közép-ázsiai juhászkutya – Fotó: 123RF

Sokévnyi tapasztalattal a háta mögött, Garett TikTok csatornáját ma már több mint 3,2 millió kutyabarát követi. A magát csak „elsőszámú kutyakiképzőként” aposztrofáló Garett most azt árulta el, hogy mely kutyafajtákat kerüli el a legmesszebb.

„Az első kutya, amit sosem vásárolnék meg az a Közép-ázsiai juhászkutya. A hímek akár 78 kilót is nyomhatnak, így nem csoda, hogy remek pásztorkutya válik belőlük. Az egyetlen probléma az, hogy otthon nekem nincs nyájam, amit védjen. Ha azonban neked van valamilyen állatod, akkor ez a kutya tuti vigyázni fog rá” – mondta a szakértő.

A kutyakiképző felsorolta azt a 3 kutyafajtát, amit soha nem tartana
Angol véreb – Fotó: 123RF

„A második az Angol véreb. A hímek akár 50 kilósra is kifejlődhetnek, de nem a méretük aggasztó, hanem a zsíros bőrük. Zsíros bőrük miatt, ezek a fajták rendkívül szagosak tudnak lenni, függetlenül attól, hogy milyen gyakran fürdetjük őket. Olyan jellegzetes szaguk van, amelytől nehéz megszabadulni” – fogalmaz Garett.

„A harmadik a Csivava. Ha szükségem lenne egy 1,5 kilós démonra, akinek semmi más célja nincs, csakhogy az ölemben ülve mindent megharapdáljon, ami kartávolságra a közelemben található, akkor tuti Csivavát vennék. De ez a fajta egy hatalmas nem számomra” – mondta.

A kutyakiképző felsorolta azt a 3 kutyafajtát, amit soha nem tartana
Csivava – Fotó: Freepik

Az Egyesült Királyságban az utóbbi időben egyre égetőbbé vált a kutyatartás témája, ugyanis sajnos az elmúlt hónapokban igencsak megszaporodtak a végzetes kutyatámadások száma.

Múlt hónap elején Staffordshire-ben egy 52 éves férfit marcangolt halálra két Amerikai Bully, aki az édesanyját próbálta megmenteni a fenevadaktól.

Egy 10 éves fiút szintén ezen fajtájú kutyák sebesítettek meg, pedig ő mit sem sejtve, csak a családi házuk előtt focizott. A kutyák a semmiből támadtak a fiatal fiúra. De Birminghamben is hasonló esetről számoltak be, ott egy 11 éves kislány volt az áldozat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet