Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Biztosan szereted te is az illatos, puha ruhákat, amikor csak úgy könnyedén körülöleli a textil a tested.

A legjobb házi készítésű ruhaöblítő, amely még a poratkákat is elpusztítja!

Azonban nem árt tudnod, hogy ezek a kereskedelemben kapható öblítők több káros anyagot, kémiai vegyszert tartalmaznak, amelyek így érintkezve a bőrrel, irritációt okozhatnak, de akár idegrendszeri problémákat és hormon rendellenességet, szédülést, légzési problémákat és hasnyálmirigyrákot is előidézhetnek.

Ha nem szeretnél viszonylag sok pénzt költeni káros ruhaöblítőkre, akkor készítsd el a sajátodat, csak szódabikarbónára és pár csepp bio illóolajra lesz szükséged, amelyiket a leginkább szereted.

Egyes illóolajok remekül fertőtlenítenek, elpusztítják a baktériumokat, gombákat, atkákat, hozzájárulva így a ruhák fertőtlenítéséhez, higiéniájához is. Ilyen illóolaj a teafa, az eukaliptusz, a narancs.

Hozzávalók:

  • egy kisebb bögre ecet
  • 2-3 evőkanál szódabikarbóna
  • 10-15 csepp illóolaj

Elkészítés és használat:

Keverd össze az egészet, és töltsd bele a habzó, illatos készítményt a mosógép öblítő adagolójába, majd indulhat a mosás. A ruháid amellett, hogy üdék és illatosak lesznek, nem fognak kárt tenni az egészségedben.

Az eukaliptusz illóolaj képes elpusztítani a poratkákat, így érdemes például az ágyneműt havonta 20-25 csepp illóolajból készült öblítővel kimosni.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!