Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sok más egyéb mellett az önbizalom is olyasmi, ami vagy velünk születik, vagy megtanuljuk, az azonban kétségtelen, hogy a sikeres, harmonikus, teljes élethez elengedhetetlen.

allasinterjuMegléte egész életünket meghatározza. Az önbizalommal lehet spórolni, de ha munkába szeretnénk állni, és egy határozott, önbizalomtól túlcsorduló interjús partnert látnak bennünk, sok esetben már zsákoltnak is tekinthetjük a posztot. Ha valakinek önbizalma van, könnyebben érheti el azt, amit akar: új munka, új kapcsolat, barátság, karrier. Az önbizalom hiányos ember is ugyan úgy megkaphatja azt, ami “neki jár”, de valószínűleg csak időbeni késéssel (az előzőhöz képest).

A legnehezebb azt megérteni, hogy az önbizalom nem egyenlő a pofátlansággal – bár sok esetben így tűnhet. Ha az emberek elért sikereit figyeljük, az a következtetés is megfogalmazódhat bennünk, hogy ilyen áron bizony nekem nem kell a siker. Vállalnunk kell önmagunkat, vállalnunk kell azt, amit tudunk. Ez másképpen nem megy! Csupán az egyszerű elismerését jelenti annak, ami létezik, és nem önfényezést!

A tulajdonképpeni feladat:

1. Jó tulajdonságok – Hasznos, kivételes tulajdonságaid ezek, amelyek mások számára is hasznosak. Add el magad! Tekints úgy magadra, mint egy termékre, amit épp marketingelni szándékozol. Szerinted mennyit ér egy törődő társ? Megér egy szerető társat?
2. Rossz tulajdonságok – Írd össze azokat, amiket mások mondtak rólad (mindig a tiéd az utolsó szó, makacs vagy). Ha tisztában leszel a legtöbb hátrányos tulajdonságoddal, azok után már lazábban veszed, ha valaki negatív megjegyzést tesz rád, ugyanis te már rég előtte bíráltad önmagad.
3. Éld a saját életed! Ne illetődj meg, ha egy alkalommal egyedül te szeretnél csokoládés-vaníliás fagylaltot enni! Az te vagy, a te ízlésed, és ne hagyd, hogy ilyesmikben valaha is megvezessenek.

BéVé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!