KezdőlapHobbyMit kell tenned a muskátlival márciusban ahhoz, hogy látványosan virágozzon

Mit kell tenned a muskátlival márciusban ahhoz, hogy látványosan virágozzon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A muskátli rendkívül népszerű virág, amit akár cserépbe, akár virágágyásba is ültethetünk. Nem túlságosan igényes növény, jól tűri a szárazságot és a meleget, és egész nyáron virágzik, körülbelül június elejétől őszig.

Mikor kell elültetni a muskátlit

Mivel a muskátli igazi napimádó növény, és nem bírja a fagyokat, ne ültessük ki a szabadba, amíg az éjszakai hőmérséklet 13 fok fölé nem emelkedik. Nyár végén pedig, amikor az éjszakai hőmérséklet 13 fok alá csökken, be kell vinni a lakásba.

A muskátli vásárlásakor figyelj arra, hogy a növények egészségesek legyenek. Az egyik szempont, amire figyelni kell, hogy a leveleken ne legyenek elszíneződések, a száraknak pedig erősnek kell lenniük. Ugyanakkor figyelj a kártevők nyilvánvaló jeleire is.

A gyökérrothadás megelőzése érdekében ültesd a növényeket nagy, vízelvezető lyukakkal ellátott cserepekbe. Egy nagyobb cserépbe csak egy, maximum két tő muskátlit ültess, hogy a gyökereknek legyen helyük terjeszkedni. Használj jó vízelvezető talajkeveréket, mivel a muskátli nem szeret nedves, összetömörödött talajban állni.

Ha virágágyásba ülteted a növényeket, figyelj arra, hogy az egyes tövek ne legyenek túl szorosan egymás mellett, hogy biztosítani tudd a levegő megfelelő áramlását. Emellett a kártevők elkerülése érdekében ne ültesd minden évben ugyanarra a helyre a muskátlit.

Mit kell tenned a muskátlival márciusban ahhoz, hogy látványosan virágozzon

Ha a lakásban telelteted a növényt, sokkal ritkábban öntözd, de ne hagyd, hogy a gyökerek teljesen kiszáradjanak. A muskátlik akkor érzik magukat a legjobban, ha a téli hónapokban pihentetjük őket, ilyenkor kevesebb vízre van szükségük, és lassabban növekednek.

Tavasszal átültethetjük a növényeket, hogy ezáltal ösztönözzük az új növekedést, és friss tápanyagokat biztosítsunk a számukra.

Márciusban fel kell ébreszteni a növényeket, és fokozatosan növelni kell a hőmérsékletet és az öntözés gyakoriságát. Ez ösztönözni fogja az új hajtások megjelenését.

Növeld a hőmérsékletet fokozatosan 2-3 fokkal, melegebb helyre költöztetve a növényeket, és öntözz gyakrabban. Gondoskodj arról, hogy gazdag tápszert kapjanak, a megfelelő fejlődés érdekében. A tápszereket mindig a csomagoláson feltüntetett útmutatások alapján adagold.

Az átültetés után öntözd meg alaposan a növényeket, hogy a talaj jól átnedvesedjen, de figyelj arra is, hogy ne áztasd át túlságosan, hogy megelőzd a gyökérrothadást.

Az aktív növekedés hónapjaiban kéthetente gondoskodj tápszerről a növényeknek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet